Hruškový dort se skořicí

tejaja Kuchařka: tejaja

Dorty 6 názorů

Suroviny

4 vejce
4 lžíce teplé vody
1 vanilkový cukr
200 g krystalového cukru
60 g mletých ořechů
110 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
30 g kakaa
Náplň:
1 hruškový kompot
1 šlehačka
200 g zakysané smetany
40 g mletých ořechů
Na posypání:
1 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky skořice
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus : Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne zašľaháme vodu. Vmiešame orechy a kakao a múku s práškom do pečiva.

  2. Upečieme pri strednej teplote. Necháme vychladnúť. Potom zvrchu tortu zarovnáme – odrežeme jej tenkučkú hornú vrstvu.

  3. Náplň : Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, jemne vmiešame kyslú smotanu. 1/3 odoberieme, do zvyšku vmiešame orechy a pridáme rozdrobenú vrchnú časť torty.

  4. Na vychladnutý korpus rozotrieme časť náplne bez orechov a poukladáme na tenké plátky narezané hrušky. Na hrušky rozotrieme časť náplne s orechami.

  5. Zmiešame prísady na posypanie a tortu posypeme. Dáme aspoň na 2 hod do chladničky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hruškový dort se skořicí

Tématické fráze: hruskovy dort hruskovy dort recepty hruškový dort bez mouky recept hruškový dort jogurtovy dort se skořicí hruškový dort s medem bez mouky hruškový dort recept hruskovy kolac smotana vareni hruskovy dort