Karbanátek ze salámu
Občas je potřeba zužitkovat suroviny z lednice. Salám a sýr osmažený v podobě karbanátků může schovat přebytky a zároveň zajistit skromné ale syté jídlo. Pokud zvolíme vhodnou přílohu a přidáme čerstvou zeleninu, nebude smažený pokrm tak velkým dietním hříchem.
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 956 kJ / 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,18 g |
Tuky | 52,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 2,80 g |
Sůl | 6,71 g |
Sacharidy | 9,20 g |
Postup přípravy
Z hmoty vytvarujeme koule, které zploštíme a obalíme ve strouhance. Krok 3: Připravené karbanátky osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po osmažení necháme odsát přebytečný tuk na papírovém ubrousku. Krok 4: Podáváme se šťouchanými brambory, kaší, zeleninovým salátem.
Zveřejněno 26. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátek ze salámu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poY1
Moje poznámka
Karbanátek ze salámu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poY1
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Tématické fráze:
co k večeři,
co k večeři recepty,
co uvařit k večeři,
co rychlého k večeři,
co uvařít na oběd,
něco rychlého k večeři,
co dobreho k večeři,
co rychlého na oběd,
rychlé recepty k večeři,
co bude dnes k večeři recepty,
co na veceri,
co dnes k večeři,
něco dobrého k večeři,
co dnes uvařit k večeři recepty,
co dnes uvařit k večeři,
co vařit k večeři,
co rychlého uvařit,
recepty na večeři,
rychlý oběd,
recepty k večeři
Suroviny:
salám měkký,
sýr tvrdý,
pršut,
vejce,
pepř,
petrželka,
strouhanka,
olej
Komentáře (32)
Já také zbytkuji a celkem často a nestydím se zato
Bibinko,mám v lednici kuřecí junior,tvrdý sýr a kousek lovečáku
Jinak dobrý. Děláme to obyčejně z pomletého masa, které zbyde např. od neděle. Obdobně děláme placky ze zubylé vařené rýže a brambor. Nejlepší je k tomuto typu placek špenát.