Karbanátek ze salámu
Občas je potřeba zužitkovat suroviny z lednice. Salám a sýr osmažený v podobě karbanátků může schovat přebytky a zároveň zajistit skromné ale syté jídlo. Pokud zvolíme vhodnou přílohu a přidáme čerstvou zeleninu, nebude smažený pokrm tak velkým dietním hříchem.
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 956 kJ / 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,18 g |
Tuky | 52,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 2,80 g |
Sůl | 6,71 g |
Sacharidy | 9,20 g |
Postup přípravy
Z hmoty vytvarujeme koule, které zploštíme a obalíme ve strouhance. Krok 3: Připravené karbanátky osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po osmažení necháme odsát přebytečný tuk na papírovém ubrousku. Krok 4: Podáváme se šťouchanými brambory, kaší, zeleninovým salátem.
Zveřejněno 26. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátek ze salámu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poY1
Moje poznámka
Karbanátek ze salámu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poY1
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 30 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 31 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 33 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
co k večeři,
co k večeři recepty,
co uvařit k večeři,
co rychlého k večeři,
co uvařít na oběd,
něco rychlého k večeři,
co dobreho k večeři,
co rychlého na oběd,
rychlé recepty k večeři,
co bude dnes k večeři recepty,
co na veceri,
co dnes k večeři,
něco dobrého k večeři,
co dnes uvařit k večeři recepty,
co dnes uvařit k večeři,
co vařit k večeři,
co rychlého uvařit,
recepty na večeři,
rychlý oběd,
recepty k večeři
Suroviny:
salám měkký,
sýr tvrdý,
pršut,
vejce,
pepř,
petrželka,
strouhanka,
olej
Komentáře (32)
Já také zbytkuji a celkem často a nestydím se zato
Bibinko,mám v lednici kuřecí junior,tvrdý sýr a kousek lovečáku
Jinak dobrý. Děláme to obyčejně z pomletého masa, které zbyde např. od neděle. Obdobně děláme placky ze zubylé vařené rýže a brambor. Nejlepší je k tomuto typu placek špenát.