Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké sendviče 2

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pomnenka pomnenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 530 kJ /
3 951 kcal
Bílkoviny65,69 g
Tuky264,57 g
Vláknina14,13 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 398 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy307,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Heru nakrájíme na malé kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec přidáme prosátou mouku s jemně nastrouhanými oříšky. Krok 2: Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé kulaté piškotky. Pečeme je v předehřáté troubě při 180°C asi 15 minut. Po upečení je necháme vychladnout a pak opatrně odtrhneme od papíru. Krok 3: Polevu rozehřejeme a piškotky do ní namočíme. Rozložíme je na pečicí papír a povrch poloviny piškotků posypeme sezamem nebo sekanými pistáciemi. Necháme ztuhnout. Krok 4: Kiwi oloupeme, jahody omyjeme a osušíme. Ideální je použít ovoce čerstvé, kiwi a jahody najdete v supermarketech po celý rok, i mimo sezónu. Oboje nakrájíme na plátky. Krok 5: Změklé máslo utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny, kterou pak ochutíme likérem. Spodní díl sendviče (neozdobený posypem) potřeme krémem, obložíme plátkem kiwi i jahody. Vrchní díl potřeme krémem a přilepíme na ovoce.

Zveřejněno 7. 4. 2013

Poznámka autorky pomnenka

internet

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké sendviče 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4v6g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké sendviče 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4v6g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

pomněnko, na fotky se vztahuje autorské právo, proto se sem mohou dávat jen vlastní fotky nebo se svolením jejich autora;-):-). Jestli to tak není, prosím fotku odstraň.

:-p Moc hezké dezertíky. A pokud není moc času, daly by se sestavit i z kupovaných piškotů, i když ty domácí nemají chybu. :yes:+2.:yes:

Pro mě strašná piplačka, ale výsledek je kráásný!!! =) :yes:

Tématické fráze:
sladke sendvice, sladký sendvič, sladké sendviče recept, sladke.bulky.s.kremem, rostlinný tuk hera, sladká mléčná vaječná polévka, sladke sendvice recepty, sendvic recept

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, žloutek, mouka hladká, ořechy lískové, poleva čokoládová, semínka sezamová, ořechy pistácie, tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, likér vaječný, kiwi, jahody

Přidat fotografie receptu