Postup přípravy
Krok 1: Lilek oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku.
Krok 2: Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.
Zveřejněno 29. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Moje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Mandlové müsli tyčinky
Přidáno před 2 hodinami
Sépiové černé špagety s krevetami a zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 6 hodinami
Borůvkový džem
Přidáno před 8 hodinami
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 9 hodinami
Borůvkové palačinky s krémem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 1 hodinou
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 1 hodinou
Salát Coleslaw
Kristina1 před 2 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 2 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 2 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 3 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 3 hodinami
Vepřová krkovice na zelenině
Luciik. před 3 hodinami
Uncle Bens omáčka
Sbotka před 4 hodinami
Koprová omáčka
rimul@email.cz před 4 hodinami
Tématické fráze:
baklažán recepty,
co uvařit z lilku,
lilek recept,
top recepty lilek,
jak uvařit lilek,
dobrý recept na smažený lilek,
dobrý recept na lilek,
recept z lilku,
lilek recepty,
jak použít lilek,
lílek,
recepty na lilek,
recepty lilek,
co uvařit z baklažánu,
čerstvý lilek,
lilek jinak,
top.recepty-lilek,
uvařit lilek,
lilek recepty s kus kusem,
lilek top recepty
Suroviny:
lilek,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
strouhanka,
sůl,
olej,
Komentáře (21)
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"...
Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný
Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.
A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?