Postup přípravy
Krok 1: Lilek oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku.
Krok 2: Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.
Zveřejněno 29. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Moje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Nejnovější recepty
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 11 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 13 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 22 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno 4. 12. 2025 08:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicové cukroví z lisu na česnek
Diesel před 5 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
be.amenity před 16 minutami
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
be.amenity před 18 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Janule25 před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Stefi.f před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 4 hodinami
Biskupský chlebíček II
káťa před 9 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 10 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 10 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
baklažán recepty,
co uvařit z lilku,
lilek recept,
top recepty lilek,
jak uvařit lilek,
dobrý recept na smažený lilek,
dobrý recept na lilek,
recept z lilku,
lilek recepty,
jak použít lilek,
lílek,
recepty na lilek,
recepty lilek,
co uvařit z baklažánu,
čerstvý lilek,
lilek jinak,
top.recepty-lilek,
uvařit lilek,
lilek recepty s kus kusem,
lilek top recepty
Suroviny:
lilek,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
strouhanka,
sůl,
olej,
Komentáře (21)
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"...
Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný
Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.
A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?