Postup přípravy
Krok 1: Lilek oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku.
Krok 2: Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.
Zveřejněno 29. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Moje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 7 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice se smetanou
MiskaM před 4 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
Sahula před 9 minutami
Domácí pizza
ne.honzula12 před 17 minutami
Adélčin dort Barbie
JanaZavadilova před 54 minutami
Nivová omáčka
Kachnanamedu před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
petra.sym před 1 hodinou
Karbanátek
kocamo před 1 hodinou
Sýrová polévka z Nivy
Kajkajak před 2 hodinami
Čokoládový mug cake
Anezvari před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
humlovatereza před 2 hodinami
Tématické fráze:
baklažán recepty,
co uvařit z lilku,
lilek recept,
top recepty lilek,
jak uvařit lilek,
dobrý recept na smažený lilek,
dobrý recept na lilek,
recept z lilku,
lilek recepty,
jak použít lilek,
lílek,
recepty na lilek,
recepty lilek,
co uvařit z baklažánu,
čerstvý lilek,
lilek jinak,
top.recepty-lilek,
uvařit lilek,
lilek recepty s kus kusem,
lilek top recepty
Suroviny:
lilek,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
strouhanka,
sůl,
olej,
Komentáře (21)
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"...
Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný
Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.
A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?