Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkovo - maková bublanina s meruňkami

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 322 kJ /
4 140 kcal
Bílkoviny99,47 g
Tuky130,99 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 3,79 g
Sůl1,09 g
Sacharidy629,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Meruňky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Krok 2: Do mísy vyklepnéme celá vejce, přidáme 4 PL vody, vsypeme třtinový cukr a vše vyšleháme do bílé pěny. Krok 3: Přisypeme prosátou mouku se sodou, umletý mák, špetku soli, přilijeme smetanu ke šlehání a dobře promícháme. Krok 4: Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme na něj těsto. Poklademe půlkami meruněk. Krok 5: Pečeme dorůžova v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Zkontrolujeme špejlí, zda se těsto nelepí. Krok 6: Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.

Zveřejněno 24. 8. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Přidala jsem do podobných druhou makovou bublanku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZQ9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZQ9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivana Pacíková 14. 9. 2013 16:47
Právě jí dělám buchtičku,vypadá moc dobře:yes::yes::yes::yes:

danielle72: kuk;-)

jarka skrobakova: děkuji moc Jaruško, jsem ráda, že se povedla a fota jsou krásná, jupí;-);-) málokdo věří, že je dobrá s mákem, tak jsi mi alespon udělala radost, že jsi ji zrealizovala i pro ostatní kuchařinky, jsi hodná;-):-K

Ivanko, upekla jsem dle receptu bublaninu s mákem. Dala jsem tam meruŇky a švestky. Dala jsem více máku tak je trochu tmavší. :-! Ale chuťově vynikající. Těstíčko je jako peříčko. :-K;-):-p Je to moc dobré. Dala jsem sousedce a rodině. Dostala jsem pochvalu. Moc děkuji za super buchtičku, bodík jsem dala už včera, tak dnes jen foto Ivi pokud neva:-?;-):yes::yes::yes::-K

:yes::-p mák my moc rádi, v bublanině jsme ho ještě neměli, vyźkoušíme ;-):-)):-K

jarka skrobakova: určitě Jaruško;-)

:-O:-O:-p To je krása veliká. Mám uloženo udělám já mák miluju. Myslim, že tam můžu dát jakékoliv ovoce že jo? :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p

mysulka: kuk Leni, děkuji:-K

:-p:yes: vypadá lahodně:-K

Meruňky nemám,tak tam dám broskve:yes::-)):-K

Jana Remkova: Jani, občas to dělám s mákem, je to moc dobré;-)

rebeka: díky Naděnko:-K

Tématické fráze:
bublanina s meruňkami, maková bublanina, šlehačkovo-maková bublanina, šlehačkovo-máková bublanina s meruňkami, maková buchta s meruňkami, makova bublanina s marhulami, bublanina jak peřičko, bublanina s marhulami recept, bublanina jako pericko, šlehačkovo merunkovy kolač, bublanina makova, recept makova bublanina, merunkovy bublanina, slehackovo jogurtova buchta, foto meruňkami, bublanina s mákem a meruňkami, luxusní meruňkový koláč, makový koláč s meruňkami, makovabublanina ze slehacky a se svestkami, bublanina s meruňkami recept

Suroviny:
vejce, cukr třtinový, mouka polohrubá, soda jedlá, sůl, smetana ke šlehání, meruňky, mák mletý, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu