

Maková bublanina se švestkami
Suroviny
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek vlažného mléka
- 1 hrnek mletého máku
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1/4 hrnku oleje (pokud použijete 1/4 l hrnek tak je to asi 12 lžic)
Postup přípravy receptu
Mouku, mák, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse, přidáme vše ostatní a vařečkou zamícháme.
Vylejeme na menší plech nebo do pekáče, já peču na pečícím papíru. Povrch poklademe švestkami, pokud je chceme mít uvnitř, trochu je zatlačíme do těsta.
Pečeme ve vyhřáté troubě pří střední teplotě asi 20 minut, až povrch zrůžoví.
Zkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. Povrch polejeme polevou, nejlépe citronovou nebo čokoládovou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maková bublanina se švestkami
-
Těsto je dost suché
....Zachránily to částečně švestky a čokoládová poleva
-
Bublanina byla výborná.Jen jsem ji udělala na moc velký plech, takže byla tenka, ale to příště doladim ☺
-
Včera jsem upekla tenhle vynikající makovec se švestkami. Jednoduchý a vynikající. Dávám bodík
-
Je to nejlepší recept jaký jsem kdy dělala,nedala jsem tam sice mák, ale nádherně to nakynulo. Opravdu skvělé, děkuji za recept. Doma říkali,že je to nej buchta co sem kdy upekla a že se rozpadá na jazyku.
-
vyborne to je, u nas sa to zjedlo behom par minut.
odporucam piect 10 minut pri 160 stupnoch a potom 20 minut pri 180 -
Dneska jsem upekla a je výborná, přidala jsem skořicový cukr a trochu citronové kůry, nemá chybu.
-
-
Dnes upečeno a je to
, ale foto není nic moc, já asi nebudu foťákovic holka
- ale buchtička je dobrá a jednoduchá, a to je něco pro mě
-
Pavli, no super, ty taky někdy pečeš?
-
přidávám foto, ale bez švestek
-
tak sem zvědavá zda mi podaří jdu nato
-
Dnes jsem pekla tuto makovou bublaninu-je opravdu dobrá-udéluji bodík
-
vypada to divne ale musi to by t moc dobre
-
-
Vzhledem k tomu,že nemám švestky použila jsem kompot třešně taky fajn.