Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudle s houbami podle babičky

Tento recept je skvělou volbou pro milovníky hub a příznivce rychlých a výživných jídel, která si užijí jak při rodinné večeři, tak i pohodovém víkendovém obědě. Opečená strouhanka na vrchu vše dokonale zpevní a přidá jídlu lahodnou křupavost.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 852 kJ /
1 638 kcal
Bílkoviny48,28 g
Tuky40,80 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy260,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla, přidáme očištěné a jemně pokrájené houby. Osolíme a podusíme doměkka. Krok 2: Na menší pánvičce rozehřejeme druhou lžíci másla, přisypeme strouhanku a osmažíme ji za stálého míchání dozlatova. Krok 3: Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, promícháme s podušenými houbami a zbylým máslem. Krok 4: Na talíři posypeme každou porci osmaženou strouhankou.

TIP: Jak využít houby v naší kuchyni

Zveřejněno 4. 9. 2013

Poznámka autorky maris

Strouhanky dáme restovat 3 vrchovaté lžíce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l0X7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l0X7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Doplněné čerstvými bylinkami to chutná skvěle. 😊

Marie Svarcova: Maruško, mám opravdu velkou radost z Tvého komentáře a krásné fotky. :-) Moc Ti děkuju, babičce už to, bohužel, nevyřídím, ale třeba to někde vidí;-):-8:-K

:yes::yes::yes: moc se mi tvé recepty líbí a nedávno byl tento na Fb, čekala jsem až budu mít houby a konečně jsem udělala <3 velký dík tobě i babičce za skvělý recept a dovoluji si jako důkaz přidat foto i když není tak krásná jako ty tvoje. :-K

ne.ver: Moc děkuju :-K

Dnes jsme to vecereli, pridala jsem cesnek, hub to chce hodne. Bylo to vyborne, diky za inspiraci.:yes:

Láďa: máš pravdu, říká se to o houbách, babičky to věděly:-)

Moje banička říkala : Ládíku, houby jsou maso chudých. A měla pravdu. Při dnešních cenách masa to platí dvojnásobně.

Recetp je dobrý. Se strouhankou jsem ještě nejedl - zkusím. Ahoj L.

no mňam, moc bych si pochutnala:yes::-D těstoviny s houbami máme moc rádi:-p

:yes:super, dobrý tip

:-p:yes: krásný jednoduchý recept:-K

aisha: děkuju:-K

Nadherne jednoduchy recept..:yes::yes:, moc pekne!!

Děkuju:-K

Bibinka: babičky uměly, viď :-)
rozmarynaH: se strouhankou dělám taky květák i pórek, je to moc dobré:-p
kay - snad si pochutnáte;-):-)

S osmaženou strouhankou se u nás dělal květák. Tuhle variantu neznám, ale těstoviny s houbami jdou náramně dohromady:-p. Hezká fotka :yes:

Tématické fráze:
nudle s houbami, nudle s houbama, široké nudle s houbami, těstoviny s houbami, recept na nudle s houbami, recept nudle s houbami, nudle s houbami recept, nudle shoubami, nudle z houbami, jidlo s nudlema, papardelle s houbami, houby s nudlema, houby s nudlema recept, houby s nudlemi, true, nudleshoubami, pappardelle s houbami, těstoviny s houbama, nudla s houbami, co s nudlema

Suroviny:
nudle široké, houby lesní, máslo, strouhanka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu