Panna cotta s jahodovou omáčkou
Panna cotta je jemný dezert ze smetany se želatinou, který můžete dochutit nejrůznějšími omáčkami nebo ovocem. V tomto případě jej doplníme omáčkou z rozmixovaných jahod. Před plněním můžete potřít skleničky lehce olejem pro snazší vyklopení.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 138 kJ / 1 228 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,45 g |
| Tuky | 76,50 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 253 mg |
| Sodík | 98 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 114,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, mléko a přisypeme cukr. Zahřejeme pod bod varu.
Krok 2: Přimícháme želatinový ztužovač a za stálého míchání metlou provaříme, stačí tak 2-3 minuty.
Krok 3: Směs nalijeme do formy nebo menších skleniček, které naplníme jen do čtvrtiny. Necháme 5-6 hodin ztuhnout v lednici.
Krok 4: Před podáváním připravíme jahodovou omáčku. Jednu jahodu necháme na ozdobu a zbytek rozmixujeme.
Krok 5: Dezert vyklopíme z formiček na dezertní talířky, přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou jahodou a můžeme podávat.
Zveřejněno 25. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXEY
Moje poznámka
Panna cotta s jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXEY
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 9 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 9 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 9 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 10 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 12 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 14 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 15 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 16 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 16 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 16 hodinami
Tématické fráze:
recept na panacotu,
nejlepší recept na panacotu,
jahodova panacota,
panacota s jahodami,
jahodova panna cotta,
formičky na panacotu,
panna cotta s jahodovou omačkou,
recept na panakotu,
jahodová omáčka na panacotu,
jahodova panacotta,
jahodová panna cota,
omáčka na panacotu,
jahodová pannacota,
směs na na panacotu,
panacotta z mascarpone,
panna cotta jahodová,
panna cotta jahodová,
recepty na panacotu,
recept na pana cotu,
recept na pannacotu
Suroviny:
smetana ke šlehání,
mléko,
cukr krupice,
ztužovač želatinový,
jahody
Komentáře (8)
Do hrnce dáme smetanu, mléko a ihned přidáme cukr. Přimícháme želatinový ztužovač a vyšleháme metličkou.
Má se ta smetana s mlékem přivést k varu? :) Děkuji za odpověď
Dávám ti 1. vítací bodík