Suroviny
Porce: 2 korpusy 28 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 908 kJ / 4 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,91 g |
Tuky | 50,28 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 612 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 938,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslový korpus na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OE6B
Moje poznámka
Máslový korpus na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OE6B
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 18 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 18 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 18 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 18 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkový táč
PavelR před 1 minutou
Meruňkový koláč
Majkas před 2 minutami
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 38 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 46 minutami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 1 hodinou
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 1 hodinou
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
iFanoush před 1 hodinou
Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Tématické fráze:
vláčný korpus na dort,
vláčný dortový korpus,
korpus ze sušenek,
korpus na dort,
recept na dobrý dortový korpus,
korpus z máslových sušenek,
máslový krém na dort,
kolik je 1/5 masla,
máslový krém na dort recept,
dort z máslových sušenek,
vláčný korpus,
dobrý korpus na dort,
dortový korpus ze sušenek,
korpus na dort ze sušenek,
dobrý dortový korpus,
krém na korpus,
dobrý máslový krém,
máslový krém se salkem,
máslový krém na dorty recept,
korpus na dort s máslem
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
mandlové aroma
Komentáře (24)
hrnek je 3dcl pro upřesnění :D
Máte recht
Každý kuchtík ví, že hrnek = 250ml, ale v autorčině podání je 300ml a kolik je 1 šálek jsem asi v komentářích přehlédl
Pokud cílem autorky není přímo množství reakcí na rcp
***
Těžko říci, co autorka myslí "Jemně zašleháme bílkový sníh."
No, zkoušel už někdo do těsta, byť řídkého, ZAŠLEHAT (byť jemně) sníh?
děkuji za recept, bohužel jako začátečník co se týče pečení ještě nemám v oku všechny míry, tudíž pojmy "1 šálek mléka, 1,5 másla, prášek do pečiva" apod. mi opravdu nijak nenapoví, kolik tam toho skutečně dát. Chápu, že jakmile to člověk upeče správně, už pro příště ví, kolik toho +- dát, pokud bych ale měl podle tohoto receptu dělat korpus poprvé, nemám zkrátka ponětí.. Bylo by pro příště možné psát gramáž? Např. 375g másla (= 1,5 kostky), tím už je vše jasné. Děkuji
moc děkuju za recept.Korpus byl jak jste psala vláčný a dobrý
Já jelikož nemam moc zkušeností jestli by šel tento korpus s tvarohovou náplní a máslovým nebo bílkovým krémem pod marcipán.
Předem děkuju za odpověď.
je to totiž muj první dort a já bych ho chťel udělat sestře k osmnáctinám
Chtěl jsem se zeptat ,jestli ty korpusy pečete zvlášť nebo je po upečení rozkrojíte děkuju.
Musí v něm být nějaká chyba. Nebyla jsem si jistá, kolik znamená 1,5 másla. Váhala jsem, zda je to 1,5 hrnku, nebo 1,5 kostky másla. Obě možnosti jsem si představovala přehnaně mastné, tak jsem použila "jen" kostku 250 g másla. Ale i to bylo zoufale mnoho a z hotového korpusu doslova teklo máslo. Výsledný korpus je opravdu nacucaný, asi 2x mastnější než smažené koblihy. To je o žlučníkový záchvat takové recepty a není to ani dobré.
Chtěl jsem se zeptat ,jestli ty korpusy pečete zvlášť nebo je po upečení rozkrojíte děkuju