Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík s uzeným

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AnetaD

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 135 min

135 min (135 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 132 kJ /
510 kcal
Bílkoviny73,15 g
Tuky15,04 g
Vláknina10,08 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme na jemno cibulku a česnek ( také nakrájeny NEDRTIT) a dáme do pekáče. Krok 2: Omyjeme králika, naporcujeme (líp se proleží chutě ) nasolíme jemně okmínujeme a jemně poprášíme mletou paprikou a položíme do pekáče na cibuli a česnek. Krok 3: Uzené nakrájíme na cca 1cm široké plátky a proložíme mezi části králíka podlejeme trouhou vody a dáme asi 4 pol. lžíce oleje a dáme péct 180 st.do trouby a pečeme cca 2 hod. ( dokud králík není měkký). Cca 15 min před koncem kdy už je voda s pekáče vypečená a zůstala jen šťáva dáme na králíka 1/5 kostky másla a necháme ještě 15 min. péct. Těcho pár minut se musí hlídat aby se máslo jen přepustilo a nespálilo. Krok 4: Uzené tomu dodá výbornou chuť a není z něho citít "králičina". Já třeba králíka nejím vůbec ale v této podobě si ho nenechám nikdy ujít. Krok 5: Podáváme s knedlíkem a zelím.

Zveřejněno 4. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGwg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGwg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dneska jsem dělala k obědu. Měla jsem králičí hřbet a valašskou slaninu. Vařila jsem v Pomalém hrnci 3 hodiny na HIGH.
Pro sebe jako rychlovku jsem si udělala kolínka, zbytek bude mít knedlík a zelí.
Maso bylo voňavé a šťavnaté :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

sefrovka:To jsem moc ráda, snad Vám bude chutnat. :-8

To vypadá moc dobře, zítra vyzkouším k obědu:-K

Bibinka:Moc děkuji za krásné přivítání:-8.
Mi máme jen domácí králíky od dědečka, takže nekupuji proto nemám s kupovanými zkušenost a věřím že kdo ho musí koupit tak obídek vyjde draho. :-)

Bibinka: Domácí králík to je největší problém, ale jednou za čas bývá mražený maďarský a ten bývá pěkný.
Bod je tam:yes:

AnetaD: Anetko, vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
K receptu jen tolik, že my králíčka máme moc rádi na všechny způsoby, ale nemáme zdroj, kde k němu přijít a ty "zdechlinky" v krámech hluboko zmražené za dost peněz se mi nelíbí:no: Dávám ti 1.boda:yes:

Tématické fráze:
pečený králík s uzeným, pečený králík, kralik s uzenym, recepty z králíka, králík recepty, pečeny králík recepty, recept na králíka, králík pečený v celku, kralik peceny s uzenym, recepty pečený králík, pečený králík s uzeným bůčkem, králík pečený s uzeným masem, peceny kralik v celku, domácí králík s uzeným masem, recepty na králíka, pečeny kralik s uzeným masem, pecenzy kralik s uzenym buckem, pečený králík v pomalém hrnci, pečený králík recept, pečený králík z uzenym

Suroviny:
králík, cibule, česnek, maso uzené, máslo, sůl, kmín mletý, paprika sušená sladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu