Brambory ( gnocchi) zapečené s " balkánským" přelivem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Bramborová jídla 14 názorů

Suroviny

Nebudu zde uvádět přesné množství surovin, záleží na velikosti zapékacích misek, popř. počtu konzumentů.
Brambory ( gnocchi)
vepřová panenka nebo kuřecí prsa
zelené fazolky
smetana na vaření
balkánský sýr
čerstvý rozmarýn
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Poté slijeme.

  2. Fazolky pokrájíme na menší kousky, taktéž je dáme vařit do osolené vody na cca 5 minut. Slijeme.

  3. Maso nakrájíme na kusy velikosti soust, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.

  4. Brambory, maso a fazolky vložíme do zapékacích misek nebo pekáčku. Do výpeku nalijeme smetanu, zahřejeme, přidáme posekaný rozmarýn a rozmačkaný balkánský sýr, necháme zcela rozpustit, ochutnáme a pokud potřebuje omáčka dosolit, osolíme, a opepříme.

  5. Omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách a dáme zapéct do rozpálené trouby na 220C.

  6. Místo brambor můžeme použít také gnocchi, je ale potřeba více omáčky, neboť pojmou hodně tekutiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory ( gnocchi) zapečené s " balkánským" přelivem

Tématické fráze: zapečené brambory gnocchi s balkánským sýrem gnocchi z brambor kde použít při vaření balkánský sýr bramborové gnocchi zapečené zapečené gnocchi gnocchi s kurecim masem a balkánskym syrem recepty na bramborové gnochi noky s rajcaty a balkanskym syrem noky s balkánským sýrem gnochi balkansjy syr zapékané potraviny v miskách brambory v zapékacích miskách bramborove gnocchi noky se žampiony a balkánským sýrem zapečené noky s rozmarýnem gnochi s balkánský sýrem zapečené gnocchi s balkánským sýrem bramborové gnocchi recept recepty na bramborové gnocchi

Zapomněl/a jsem heslo