

Brambory (gnocchi) zapečené s " balkánským" přelivem
Suroviny
- Nebudu zde uvádět přesné množství surovin, záleží na velikosti zapékacích misek, popř. počtu konzumentů.
- brambory (gnocchi)
- vepřová panenka nebo kuřecí prsa
- zelené fazolky
- smetana na vaření
- balkánský sýr
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Poté slijeme.
Fazolky pokrájíme na menší kousky, taktéž je dáme vařit do osolené vody na cca 5 minut. Slijeme.
Maso nakrájíme na kusy velikosti soust, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
Brambory, maso a fazolky vložíme do zapékacích misek nebo pekáčku. Do výpeku nalijeme smetanu, zahřejeme, přidáme posekaný rozmarýn a rozmačkaný balkánský sýr, necháme zcela rozpustit, ochutnáme a pokud potřebuje omáčka dosolit, osolíme, a opepříme.
Omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách a dáme zapéct do rozpálené trouby na 220°C.
Místo brambor můžeme použít také gnocchi, je ale potřeba více omáčky, neboť pojmou hodně tekutiny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Brambory (gnocchi) zapečené s " balkánským" přelivem
-
-
magdalenka:, Anna Kocikova: Děkuju
-
Andri,máš to moc chutné,mňam
-
Veľmi pekná kombinácia surovín...
-
jarka skrobakova:, dzungila: Jaruško a Andrej díky
-
Skvělá kombinace
Tleskám a boduju.
-
pochtnala bych si Andry
-
Moc vám všem děkuji
-
Určitě je to velká dobrota
+9
-
Pajaska:Dneska dělá ňok i Rebí, zrovna jsme se shodly. Díky
-
Tak toto bych si měla co nejdříve udělat.Dlouho nebyl u nás jediný ňok. Nebo zajedem k Rebi.
A také se chystám koupit nějaké jednoporcové zapékací misky.Takové ty, co mají i pokličku.
-
není co dodat
-
u nás dnes budou taky ňoky
, i když jiné
tohleto vypadá prostě nádherně -
Gnocchi mám moc ráda, i jako zapečené, je to pěkné Andrejko