Brambory (gnocchi) zapečené s " balkánským" přelivem

Suroviny

Nebudu zde uvádět přesné množství surovin, záleží na velikosti zapékacích misek, popř. počtu konzumentů.
brambory (gnocchi)
vepřová panenka nebo kuřecí prsa
zelené fazolky
smetana na vaření
balkánský sýr
čerstvý rozmarýn
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Poté slijeme.

  2. Fazolky pokrájíme na menší kousky, taktéž je dáme vařit do osolené vody na cca 5 minut. Slijeme.

  3. Maso nakrájíme na kusy velikosti soust, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.

  4. Brambory, maso a fazolky vložíme do zapékacích misek nebo pekáčku. Do výpeku nalijeme smetanu, zahřejeme, přidáme posekaný rozmarýn a rozmačkaný balkánský sýr, necháme zcela rozpustit, ochutnáme a pokud potřebuje omáčka dosolit, osolíme, a opepříme.

  5. Omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách a dáme zapéct do rozpálené trouby na 220°C.

  6. Místo brambor můžeme použít také gnocchi, je ale potřeba více omáčky, neboť pojmou hodně tekutiny.

Komentáře k receptu Brambory (gnocchi) zapečené s " balkánským" přelivem

Tématické fráze: zapečené brambory gnocchi s balkánským sýrem noky s balkánským sýrem gnocchi z brambor bramborové noky recept přeliv na brambory recept kde použít při vaření balkánský sýr bramborové gnocchi zapečené zapečené gnocchi gnocchi s kurecim masem a balkánskym syrem recepty na bramborové gnochi noky s rajcaty a balkanskym syrem gnochi balkansjy syr zapékané potraviny v miskách brambory, noky balkánský sýr recept na bramborové noky zapečené bramborové noky zapečené brambory přesný recept zapečené brambory s kuřecím masem a balkánským se sýrem brambory v zapékacích miskách