Řezy z medu, s krémem a oříšky
Lahodný dortík inspirovaný arménskou recepturou si podmaní každého, kdo má rád sladké. Pláty medového korpusu jsou promazané lahodným máslovým krémem a celý moučník korunuje vrstva sekaných oříšků.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 878 kJ / 8 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,90 g |
Tuky | 474,58 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 7,16 g |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 825,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mléko a promícháme.
Krok 2: Mezitím v misce promícháme mouku a sodu. Přisypeme ke směsi v hrnci a smícháme.
Krok 3: Již nevaříme a do teplé směsi přidáme 3 celá vejce.
Krok 4: Těsto rozdělíme na 3 díly (upečeme 3 pláty) a každý pečeme na pečicím papíru 8 minut v troubě na 200 °C.
Krok 5: Náplň svaříme z mléka, cukru a krupice na hustou kaši a necháme vychladnout.
Krok 6: Vyšleháme máslo se Salkem a postupně přidáváme mléčnou náplň.
Krok 7: Vychladlé pláty dáme na sebe a ořežeme, abychom je měli stejně velké. Ořezané okraje plátů a ořechy rozmixujeme najemno.
Krok 8: První plát pokapeme rumem a potřeme třetinou krému.
Krok 9: Přiložíme druhý plát, který potřeme částí krému a na něj přiložíme třetí plát.
Krok 10: Na povrch natřeme zbytky krému a posypeme směsí z rozmixovaných ořezů s přidáním ořechů. Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne
Zveřejněno 2. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy z medu, s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XVZ5
Moje poznámka
Řezy z medu, s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XVZ5
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 16 minutami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 3 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 15 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 1 hodinou
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 4 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 9 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 17 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 17 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 19 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 20 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 21 hodinami
Tématické fráze:
marlenka na plech,
marlenka recept,
marlenka recept na plech,
minibazar vaření a pečení,
recept na marlenku,
jednoduchý medovník na plech,
recept na marlenku na plech,
marlenka,
recept marlenka,
domaci marlenka,
marlenka recept original,
marlenky recept,
marlenka top recepty,
marlenka recepty,
recept marlenka original,
orechova marlenka,
recepty marlenka,
top recepty marlenka,
mimibazar marlenka,
jednoduché dětské recepty
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
mouka hladká,
med,
soda jedlá,
mléko,
vejce,
mléko,
cukr krystal,
krupice dětská,
máslo,
salko,
ořechy,
rum
Komentáře (58)
No, tomu se říká cukrářská karta
A mám dotaz ....tentokrát nemám vlašske ořechy ....je možné použít lískové?
Zkoušel někdo? Předem moc děkuji
A Marlenku robím s obyčajným Salkom, nedávam karamelizovať - akosi nám to viac chutí, tá jemná smotanová chuť k medovému cestu...
(Salko zmiešam s maslom)
ted nevím jak s tímto, zkoušel někdo? ...nevím, jestli valit koupit to normální
Předem díky
Rechty: