Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškoty pravé

Piškoty snad nechybí ve spíži v žádné domácnosti. Připravíte z nich skvělou svačinu nebo i slavnostní dort. S tímto recept si je pak snadno upečete i doma. Buď ve formě jednotlivě pečených kousků nebo po upečení usušených plátů z piškotu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 751 kJ /
1 135 kcal
Bílkoviny27,86 g
Tuky16,17 g
Vláknina3,15 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy218,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr a vejce třeme nejméně 30 minut. Pak přidáme pouze mouku a zlehka promícháme. Krok 2: Těsto stříkačkou nebo cukrářským sáčkem vytlačujeme na plech, který jsme pokryli pomaštěným papírem. Tvary necháme stát dvě hodiny a pak pečeme v mírné troubě 15-20 minut. Krok 3: Obměna:
Protože piškoty dají dosti práce, ulehčíme si ji tak, že upečeme piškotové těsto na plechu, na který je rozetřeme asi jen na 0,5 cm vysoko. Krok 4: Ještě za tepla nakrájíme na menší pruhy, ty ještě usušíme a uschováme. Stejně jako kupované piškoty poslouží na různé rychlé moučníky nebo nepečené cukroví.

TIP: Nepečené dorty s ovocem nebo pudinkem

Zveřejněno 6. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškoty pravé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXRW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškoty pravé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXRW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

fb.lib: PDP ani sodu tam táta určitě nedával! Ale jinak máte asi pravdu..;-):-K

Danca: Ano,Váš tatínek pekl piškoty cukrářské, tam se dávala kapka citronu a sypaly se cukrem a na povrchu to vytvořilo krustu.Do těchto piškotů se dával ale i prášek do pečiva nebo soda. Pokud jste četla přípravu tak tam je třeme nejméně 30 minut, i poměr mouky na vejce je větší to znamená že piškotové těsto je hustší. Tyto piškoty jsou na uskladnění a používají se jako polotovar na nepečené dorty např. S jahodami a zakysanou smetanou nebo tvarohové atd. Ani na jídlo nejsou špatné. Kupované piškoty nejsou také měkké. Hezký večer:-K

Danca: Recept není můj a přesně jak píšeš, z piškotů byly takové placičky, ale děcka je hned snědly, tak nevím jestli by byly za delší dobu tvrdé.

eva hubova:no nevím , pokud se piškotové těsto nechá chvíli ( natož 2 hodiny:-! ) stát, spadne a po upecečení bude tvrdé :-((. Můj tatínek, vyučený cukrář, dělal přímo skvostné piškoty, a to tak, že těsto po vyšlehání sáčkem s hladkou trubičkou nastříkal na plech, posypal přes sítko moučkovým cukrem a IHNED upekl!:-p:-p

fb.lib: Diky:yes:

Děkuji za výborný nápad.:-))

výborný nápad,díky yes:-*

Jakoliv používá se krupice a nesmí tam zbýt ani zrníčko .Já používám normální elektrický s metlami,a dokončuji vařečkou.

tohle si ukladam, ale jak se tre to vejce s cukrem? Muzu vareckou? Nebo metlickou? Vykonnej robot nemam

:yes:užitečný recept,děkuji:-K:-K:-K

Tématické fráze:
piškot ná plech, piškoty recept, recept na piškoty, jednoduchý piškot na plech, piškotové těsto na plech, piškoty, piškot, recepty s piškoty, piskoty na plechu, měkké piškoty recept, top recepty piškotové těsto, recept piškotové těsto na plech, recepty z piškotů, top recepty piškoty, recept no piškot, piskot recepty na plech, piškoty reveot, tvrdý piškot recepty, tvrdý piškot, poctivy piškot

Suroviny:
cukr, vejce, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu