Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecký koláč s tvarohem, borůvkami a drobenkou pro začátečníky

Křehký tvarohový koláč s borůvkami a máslovou drobenkou je sladká klasika, která potěší každého. Jemné máslové těsto, vláčná náplň a šťavnaté ovoce tvoří harmonii chutí, která se hodí nejen k šálku dobré kávy.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

koláčová forma o průměru 28 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 180 kJ /
3 389 kcal
Bílkoviny57,72 g
Tuky170,32 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 977 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy396,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme v míse těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Krok 2: Koláčovou formu vymažeme tukem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Borůvky omyjeme a necháme na sítku okapat. Krok 4: Připravíme drobenku. V pánvi rozpustíme máslo a necháme trochu zchladnout. Do odstaveného másla přidáme cukr a mouku a vařečkou vymícháme. Krok 5: Těsto rukou roztlačíme do připravené koláčové formy a uděláme vyvýšené okraje. Krok 6: Vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté zapracujeme tvaroh. Krok 7: Tvaroh rozetřeme na těsto ve formě. Posypeme borůvkami a drobenkou. Krok 8: Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 35-40 minut do zezlátnutí okrajů.

TIP: Jak upéct linecký mřížkový koláč?

Zveřejněno 7. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AoMP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AoMP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nejsem žádný nováček a recept mne zaujal, protože se těsto nemusí dávat do mrazáku. Těsto jsem se tedy snažila natlačit do formy, ale ouha! Těsto se lepilo na prsty a velice špatně se s ním pracovalo. Lineckých těst jsem už taky napekla spoustu, ale toto mne velice zklamalo.;-(

udělám a sním:-K:-K:-K

suslajda: Ještě kousek mám.;-):-):-D

No dala bych si kousek ke kávě:yes::yes:+

Stará dobrá klasika, linecký koláč byl úplně první, který jsem kdysi dávno upekla:-))):yes::yes:

Tématické fráze:
borůvkový koláč s tvarohem a drobenkou, linecký borůvkový koláč, linecký koláč s tvarohem a ovocem, linecky boruvkovy kolac s tvarohem, borůvkový linecký s tvarohem, linecký koláč s tvarohem, borůvkový koláč s tvarohem drobenkou, boruvkovy kolac s tvarohem, linecký borůvkový koláč s drobenkou, drobenkový koláč s tvarohem a boruvkami, borůvkový linecký koláč, linecký koláč, borůvkový koláč s drobenkou, tvarohový linecký koláč, linecký koláč s drobenkou, linecký tvarohový koláč s borůvkami, tvarohový koláč s boruvkami a drobenkou, borůvkový koláč linecký, linecký koláč borůvkový, borůvkovo tvarohový koláč

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, tvaroh ve vaničce, vejce, cukr moučkový, škrob, borůvky, máslo, cukr moučkový, mouka hrubá, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu