Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové pusinky - uvnitř vláčné

Sněhové pusinky, které po zakousnutí krásně křupnou, ale uvnitř jsou vláčné a měkké. Vanilka s octem v tomto receptu dodává ryzí sladkosti pusinek pikantní nádech. Vyzkoušetejte je připravit a uvidíte, že se rozplynou na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 372 kJ /
1 045 kcal
Bílkoviny13,20 g
Tuky5,73 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 265 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy235,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme předehřát troubu na 160 °C (horkovzdušnou na 150 °C). Krok 2: Bílky ušleháme elektrickým šlehačem spolu s krupicovým cukrem do tuha. Zašleháme cukr moučka, vanilkový extrakt, solamyl a ocet a šleháme ještě 30 vteřin, až je sníh pevný a lesklý. Krok 3: Na pečící papír tvoříme pomocí dvou lžiček hromádky alespoň 5 cm od sebe, při pečení nabydou. Krok 4: Ztlumíme troubu o 20 °C, vložíme plechy a 35 minut pečeme pusinky. Pak troubu vypneme, otevřeme a necháme 10-15 minut při otevřené troubě chladnout. Krok 5: Zdobit můžeme namáčením do polevy. Pusinky jsou pevné, ale uvnitř měkké.

TIP: Jak připravit tradiční vánoční kokosky

Zveřejněno 18. 12. 2013

Poznámka autorky hosta

Je tady dost receptů, ale jiných, hlavně z vařeného sněhu, ocet není myslím v žádných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAY2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAY2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hosta: Udělám zkušební várku ze dvou bílků!:yes:

Veronika.Hrozna: určitě šlo, zkus to

Nešlo by přidat lžičku rozpustné kávy , místo vanilky ? Nebo tu kávu i v troše horké vody rozpustit?

Pusinky jsou výborný:-):yes: Ani jsem je nestačila ozdobit čokoládou. ;-)

Dělaly se výborně a jsou mocinky dobré :-p:yes:Dělala jsem je poprvé a mám radost že se povedly :-D:-D:-D.Přidávám fotku,není taková jako tvoje,ale co nadělám...:-8

Dělala jsem vařené,ale ještě mám z vánoček bílky tak tyto určitě vyzkouším:yes::yes:;-):-K

Úchvatné vypusinkované zátiší. Pěkná fotečka. Ale já už su z teho pečení sladká jak tento z nútrie:-)) Takže hubičky až napřesrok, ač vypadají moc dobře;-)

hosta: Jituš, krásné pusinky a líbí se mi i koník ze slámy, ale ten k jídlu není:-D;-) Zaokrouhlila jsem ti na 10.:yes:

Sladké nejím, tak to nemohu posoudit, ale za umělecký dojem dávám bod:-K.

Moc pěkné,určitě vyzkouším,bodík přidělen.Hezké vánoce:-D:-D:-)):yes:

Vidím, že máme podobné vánoční pusinkové chutě:yes::yes:

Dělám podobně ale s citronovou šťávou, jsou dobré.

Tématické fráze:
sněhové pusinky se škrobem, sníh na pusinky, pusinky z vařeneho sněhu, cukrové pusinky recept, vlacne snehove pusinky, sněhové pečivo se solamylem, sněhové pusinky top recepty, pusinky, sněhové pusinky se solamylem, sněhové pusinky s octem, orechové pusinky měkké, pusinky skrob, sněhové pusinky vařené, mekke pusinky, sněhové pusinky se škrobem a octem, snehove pusinky z vareneho snehu, pusinka, pusinky se skrobem, recept na pusinky z bílků se škrobem, pusinky vařené

Suroviny:
bílek, cukr krupice, cukr moučkový, extrakt vanilkový, solamyl, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu