Bábovka ze zbylých bílků
Pokud vám zbylo několik bílků a nechcete je dávat do mrazáku, upečte z nich lahodný moučník, na kterém si pochutná celá rodina. Elegantní bábovka vonící po oříšcích nikdy nezklame. Příprava není složitá a upečenou ji máte raz dva.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 274 kJ / 1 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,80 g |
Tuky | 75,88 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 867 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 221,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem.
Krok 2: Pak lehce do těsta zabalíme mouku a vše ostatní, už nešleháme.
Krok 3: Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C, pak zmírníme a dopékáme dalších 10 min na 100 °C, až se vpíchnutá špejle nelepí.
Krok 4: Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne, je možné ji péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky.
Zveřejněno 19. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka ze zbylých bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYg
Moje poznámka
Bábovka ze zbylých bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYg
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 30 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 49 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 54 minutami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 5 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bílků,
co s bílky,
buchta z bílků,
co z bílků,
co upéct z bílků,
pečeme z bílků,
recept z bílků,
bílky,
co s bílky recept,
bílková bábovka,
jak zpracovat bílky,
jak využít bílky,
pečení z vaječných bílků,
recepty z vaječných bílků,
pečení z bílků,
moučníky z bílku,
jak zpracovat vaječné bílky,
moučník z bílků,
co se zbylými bílky,
bílky recept
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy,
rozinky,
čokoláda,
olej,
sůl
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Tady se často rádo opakuje, že každá trouba peče jinak, že už i já, trouba, s tím při pečení počítám
Čekal jsem půl dne ve víře, že autorka třeba komentář, který se mi zdá jako míchání hrušek s jablky, poupraví...
Furt čekám, jestli se ozvete, ale vy jste možná odpověď autorky pochopila a už pečete další bábovku
No, možná si sedím na vedení já
Děkuji.
Výsledok : 100 g polohrubej múky = 150 ml, treba však počítať s istou toleranciou, pretože nie je múka ako múka.
Ďakujem!
Včera mi přivezl syn zbyla velikonioční zajíce které děti už nechtějí, hned zítra je roztluču
Co se člověk na Topkách všechno naučí
Recept skvělý, dávám bodík