Pikantní pomazánka ze zbylých bílků

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pomazánky 12 názorů

Suroviny

4-6 uvařených bílků
1 mrkev
kousek celeru
150 g šunkové klobásy ( může se použít měkký salám, špekáček
apod. )
1 malý rajský protlak
3 polévkové lžíce dijonské hořčice
2 velké tavené sýry ( Smetanito apod.)
1 červená cibule
3 kyselé okurky
3-4 sterilované pálivé kozí rohy ( nebo feferonky)
sůl
pepř
špetka chilli
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Předem si uvaříme mrkev a celer nakrájené na větší kusy v osolené vodě. Slijeme a necháme vychladnout.

  2. Na zahřáté pánvi si na mírném ohni spojíme dohromady v kompaktní směs rajský protlak, hořčici a tavené sýry. Přendáme do misky a necháme zchladnout.

  3. Do této směsi pak nastrouháme nahrubo vařené bílky, šunkovou klobásu nebo uzeninu a okurky, na jemno pak mrkev a celer, přimícháme nasekané kozí rohy nebo feferonky a na jemno nakrájenou červenou cibuli. Osolíme, okořeníme chilli, promícháme a necháme odležet v lednici.

  4. Před podáváním ještě ochutnáme a případně dochutíme.
    Podáváme na topinkách s česnekem nebo toastech.

Poznámka

Možná někomu při pečení cukroví zbydou bílky, tak je uvařte a zkuste upotřebit třeba takhle :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní pomazánka ze zbylých bílků

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    yanull:zrovna tak jsem"bílkovala"do pomazánky v neděli i já:-)Je to opravdu moc fajn vychytávka:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Další chutná pomazánka do mého archívku;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Andrejko, nevím, jestli skáčeš jako správná hospodyňka i pro pírko přes plot, ale určitě umíš zpracovat v kuchyni všechno, což je chvályhodné, tato pomazánka je toho důkazem. Vyprovokovala ve mně takové chutě, že jen pozdní hodina mi brání v její realizaci. Dovolím si místo toho přidat malý trik. Já za tímto účelem vařím bílky tak, že dám kousíček másla nebo kápnu olej do mikrotenového sáčku,trošku ho požmoulám v ruce, aby se vnitřek vytřel a do něj pak dám bílky a ponořím do vroucí vody. Bílky se rády při vaření přichytávají, tak tímto mám po starosti. Nemáčí se ve vodě, pak je stačí zchladit, vyklopit a je vymalováno;-).Pomazánce přiděluji 9. bod ;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    ta bude výborná hned bych si dala Andrejko:-p:-p:yes::yes::-K+7:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    na tom bych si Andrejko pochutnala:-p:-p

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nó pálivá to jó:yes::-D tedy já a dcera jó, všichni ostatní jsou chlapi a ty pálí už jenom pohled na cokoliv pálivého;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    moje maminka říkala "z prdu kuličku" - super:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tahleta dobrota z mého gangu je přesně dle mého gusta:yes::yes: ta bude fééést hustá:-p:-p;-):-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Marie:Zřejmě proto, že to byl přehmat při vybírání kategorií:-D. Opraveno, díky za upozornění;-)

    Odpovědět

  • Cleverka Cleverka

    Třeba se z toho dá udělat ještě polévka:-O:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Můžu se zeptat, proč je pomazánka zařazená do kategorie "Polévky":-?

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Co ty všechno ještě nevymyslíš:-):-? S topinkou a s vínkem to bude dobrá volba:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak upotřebit bílky jak zpracovat bílky pomazánka z bílků pomazánka z vařených bílků co se da udelat z bilku jak zpracovat zbylé bílky když zbydou bílky zbylé bílky pomazanka ze zbylych bilku jak upotřebit bílek co udělat z bílků vaření z bílků jak uvařit bílek zpracovani bilku vaření bílků jak upotřebit zbyle bilky pečeme z bílků co udělat ze zbylých bílků co udělat ze zbylich bílku recept rajcatovy protlak bilek

Zapomněl/a jsem heslo