Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 330 kJ / 4 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,45 g |
Tuky | 258,85 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 2,22 g |
Sodík | 788 mg |
Sůl | 1,71 g |
Sacharidy | 425,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roláda: Žloutky třeme s cukrem do pěny, pak přidáme postupně mouku, vanilku a nastrouhanou kůru z citronu, na konec tuhý sníh z bílků.
Krok 2: Podle toho jak chci mít velkou hlavu u housenky, tak jsem zvolila malý plecháček (průměr cca 9 cm), vyložila jsem ho pečícím papírem a malou část těsta do něho vylila a upekla. Po vychladnutí opracuji nožem či nůžkami do tvaru koule a poliji čokoládou na vaření, připevním oči, tykadla z pendreku.
Krok 3: Zbylé těsto rozetřu na plech na pečící papír a peču při 200° cca 5-10 minut. Po upečení jsem po kratší délce odřízla plát o šířce asi 15 cm. Tento pruh slouží jako podložka pod housenku. Zbytek stočím do tvaru rolády a nechám vychladnout.
Krok 4: Připravím si krém. Uvařím klasický puding-mléko s pudingovým práškem. Vychladím hotový puding.
Krok 5: Vyšlehám máslo s cukrem a zašlehávám postupně vždy trochu úplně vychladlého pudingu, je dobré i samotný puding po vychladnutí znovu rozšlehat a pak teprve přidávat do másla.
Krok 6: Se lžičkou vody rozpustím zelené barvivo, stejně tak i červené barvivo. Do 3/4 krému přidám červený "roztok", do zbylé 1/4 dám zelený "roztok" a vše pořádně rozšlehám. Barevný roztok přidávám podle požadované sytosti barvy.
Krok 7: Vychladlou roládu rozvinu, natřu džemem a potřu červeným krémem a znovu zamotám. Roládu umístím na pás potřený zeleným krémem. Roládu potřu na povrchu celou červeným krémem a udělám proužky rozpuštěnou čokoládovou polevou. Přidám hlavu a nožky-půlky piškot namočených v čokoládě.
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yML
Moje poznámka
Housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yML
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 9 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 9 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 11 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 11 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 13 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 13 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 13 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 14 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 14 hodinami
Tématické fráze:
housenka z rolady,
rolada housenka,
housenka jako dort,
velká červená housenka,
roláda jako housenka,
velké housenky foto,
housenky,
dort ve tvaru housenky,
vyroba dortu housenka,
červená housenka,
housenka,
černá housenka,
černé housenky,
malá černá housenka,
malé černé housenky,
dort housenka,
velká zelená housenka,
housenka roláda,
velká housenka,
velká černá housenka
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
potravinářské barvivo červené,
potravinářské barvivo zelené,
piškoty,
čokoláda na vaření,
lentilky,
pendrek,
bonbóny jahodové,
jahodová marmeláda
Komentáře (11)
Jé to jste vůbec nemusela vymazávat, pro mě to byla krásná slaná variace mé sladké housenky!!!!
...to měl být pokus o fftip, autorce se omlouvám
Obrázek vymazán
Dnes jsem se registrovala kvůli panence, u které jsem varnu dělala podle recepisu z toho to portálu. Housenku jsem vytvořila mnohem dříve, chtěla jsem jí vložit jen jako foto pro inspiraci, jen jsem nějak nepřišla na to kam a tak jsem jí vložila stejně jako panenku, ale bez recepisu.
Omlouvám se tedy všem, kteří to vidí jako chybu!
Zájemcům též pošlu podrobný postup
přitom housenka je fajn. Škoda...