Telecí na mandarinkách

Jiné maso Doba přípravy: 30 - 45 min 5 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 30 - 45 min 5 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky telecího masa
olej
barevný pepř
sůl
150 g mandarinkoveho kompotu + trochu šťávy
tymián
lžíce nasekané pažitky
lžička medu

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso lehce naklepeme, opepříme barevným pepřem, osolíme a dáme opéct do pánve s rozpáleným olejem.

  2. Když je maso opečené z obou stran, do výpeku přidáme kompot, trochu tymiánu, nasekanou pažitku a med, mícháme nebo přeléváme šťávu na maso. Necháme povařit, můžeme lehce dolít vodu a ještě chvíli povaříme.

  3. Hotové maso se šťávou podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Maso je měkké, dlouho se nemusí dělat. Dělala jsem sice jídlo poprvé, ale moc doporučuji všem. Dobrou chuť :)

Komentáře k receptu Telecí na mandarinkách

  • MiskaM MiskaM (autorka receptu)

    Dajda: Eja57: děkuji jak jsem psala do poznámky sice jsem to vařila poprvé ale myslím že jsem udělala dobře :-K kombinace telecího s ovocem a medem fakt :yes: moc dobré to bylo <3 jinak děkuji určitě zkuste děvčata :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Souhlasím s Dajdou - podle mne výborná volba je telecí maso! s vepřovým bych to nezkoušela, nebylo by to ono....a i kaše jako příloha:yes: Jak potkám telecí tak uvařím...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Mně by taková kombinace taky určitě chutnala. Mám ráda kombinace masa a ovoce, na tom není nic šokujícího, ani na tom medu. Klasickou svíčkovou přece mnozí také sladí a přidávají k ní na talíři brusinky! :-Q

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM (autorka receptu)

    Focus2002: nevím proč šokující. Jídlo bylo skvělé moc jsme si na něm pochutnaly doma ;-)

    Odpovědět

  • Focus2002 Focus2002

    šokující

    Odpovědět