Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 818 kJ / 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,68 g |
Tuky | 51,56 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 24,70 g |
Postup přípravy
Posypeme strouhankou a na střed těsta navršíme lžící světlý jelítkový prejt, do kterého jsme přidali trochu strouhanky na zahuštění.
Zavineme a okraje zahneme dospodu těsta. Krok 2: Přeneseme na plech, který jsm potřeli studenou vodou.
Závin přetřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem. Krok 3: Pečeme v předem vyhřáté troubě, nejdříve přikryté alobalem na cca 5-7 minut na 180 -200 stupňů a pak již dopečeme bez alobalu dozlatova (zhruba se peče 15–20 minut, na 160-170 stupňů, ale hlídáme)
Zveřejněno 12. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDOr
Moje poznámka
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDOr
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 2 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova,
tncz nova levné recepty ládi hrušky závin,
tncz,
tncz nova levné recepty ládi hrušky langoše,
tncz nova test sýrů,
recepty z prejtu s listovým těstem,
tncz nova testy potravin,
tncz nova test majonézy,
tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny,
tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny listove testo,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
tncz langoše do trouby,
závin s prejtem,
tncz nova limonady test,
zavin z prejtu,
recept hrušky na listové těsto s přesnic´dávkou,
tncz listové těsto,
recepty ládi hrušky lístové těsto
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
prejt,
strouhanka,
kmín drcený,
mouka hladká
Komentáře (7)
varilamyskakasicku:
Vím, jsem horší než svítiplyn...
Edit:
Odpovědi se patrně od autorky nedočkám, protože:
"Uživatelský profil je zablokovaný"
Škoda takových autorů...
Ivuš,já jsem kdysi dělala z tmavého,jelítkového prejtu a bylo to moc fajn
Tady to bude asi jitrnicový prejt, jestlisenepletu, že?
Máte perfektně uvedené časy pečení