

Bramborové knedlíky plněné prejtem
Suroviny Cca 15 ks knedlíků
- 500 g brambor
- 1 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 2 lžíce dětské krupičky
- 1 lžička soli
- jitrnicový prejt
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, scedíme a necháme vychladnout. Oloupeme, nastrouháme do mísy, přidáme mouku, vejce, krupici, sůl a vypracujeme středně tuhé těsto.
Vyválíme jej na pomoučeném vále na placku, vykrajujeme čtverce, na ně klademe prejt a zabalíme do tvaru knedlíku.
Vhodíme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, vaříme ještě asi 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Bramborové knedlíky se dají naplnit čímkoliv - já tu měla jitrnicový prejt - a mohu říct že jsme si moc moc pochutnali. Knedlíky podáváme buď se zelím nebo s osmaženou cibulkou a posypané nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborové knedlíky plněné prejtem
K receptu nejsou žádné komentáře.