Zapečený kupovaný prejt
Recept ještě nebyl hodnocenZabijačkové speciality se těší velké oblibě, připravte si dnes podle tohoto receptu zapečený prejt, spolu s bramborem a kysaným zelím máte o skvělou večeři postaráno.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 22,00 g |
– nasycené | 10,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 8,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zabijačkové speciality se těší velké oblibě, připravte si dnes podle tohoto receptu zapečený prejt, spolu s bramborem a kysaným zelím máte o skvělou večeři postaráno.
Dva druhy prejtu, jeden světlý jitrnicový a druhý tmavý jelítkový, se výborně doplňují s vařeným bramborem a kysaným zelím. Prejt zapečte v troubě dozlatova a servírujte…
Dva druhy prejtu, jeden světlý jitrnicový a druhý tmavý jelítkový, se výborně doplňují s vařeným bramborem a kysaným zelím. Prejt zapečte v troubě dozlatova a servírujte…
Syrové brambory oloupeme, pokrájíme na plátky cca 1-1,5 cm a promícháme s uzenou paprikou.Na dno pekáčku dáme vrstvu pokrájeného prejtu. Na pokrájený prejt položíme…
Na vále, posypaném hladkou moukou rozválíme listové těsto. Posypeme strouhankou a na střed těsta navršíme lžící světlý jelítkový prejt, do kterého jsme přidali trochu…
Smícháme prejt s vejcem, zahustíme strouhankou a tvoříme karbanátky. Obalíme v strouhance a usmažíme
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a…
Na trošce oleje si zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájený prejt, který pořádně prohřejeme, aby se kostky úplně rozmělnily. Chvíli mícháme a pak zalejeme vývarem z…
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, scedíme a necháme vychladnout. Oloupeme, nastrouháme do mísy, přidáme mouku, vejce, krupici, sůl a vypracujeme středně tuhé těsto…
Zabijačkový prejt je v tomto receptu použít spolu s kroupami jako základ opravdu velmi syté polévky. Silný vývar z vepřového masa a kostí, obrané maso a přílohové pečivo…
Všechny uvedené suroviny (kromě oleje) smícháme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uděláme si váleček těsta. Z těsta vyválíme velkou placku.Skleničkou …
Uvarime si krupky nebo kroupy ve vode se soli a slijeme je. Mezitim si uvarime zebra nebo jen kosti a do vyvaru dame varit na kosticky nakrajene brambory. Pak pridame…
Bramboráky s prejtem a kysaným zelím jsou lahodnou obměnou klasiky české kuchyně. Křupavé placky z bramborového těsta doplněné výraznou chutí prejtu a zelí tvoří syté a…
Bramboráky s prejtem a kysaným zelím jsou lahodnou obměnou klasiky české kuchyně. Křupavé placky z bramborového těsta doplněné výraznou chutí prejtu a zelí tvoří syté a…
Vývar přivedem k varu, přidáme očistěnou a na proužky pokrájenou kapustu, jemné plátky česneku a necháme vařit. Prejt si dáme do misky, přidáme vajíčko, je-li třeba sůl…
Vývar přivedem k varu, přidáme očistěnou a na proužky pokrájenou kapustu, jemné plátky česneku a necháme vařit. Prejt si dáme do misky, přidáme vajíčko, je-li třeba sůl…
Tradiční zabíjačkový prejt je pochoutkou z krve a krup. Využijte jej jako součást náplně do koláčků. Nekynuté těsto s máslem a jogurtem doplníte kupkou prejtu,…
Bramborové placky z vařených brambor, opékané nasucho nebo sádle, jsou v tomto receptu plněné teplým prejtem a posypané osmaženou cibulkou. Skvěle se k nim hodí…
Bramborové knedlíky můžeme naplnit různě. V zimě třeba takovou pochoutkou, jako je prejt, protože z čerstvé zabíjačky bude chutnat prostě nejlíp. Ke knedlíkům pak…
Lahodný prejt na křupavém pečivu skvěle ladí s hořkostí piva a vytvoří ideální pochoutku na posezení s přáteli nebo večerní mlsání. Zdobení kysaným zelím, cibulkami a…
Lahodný prejt na křupavém pečivu skvěle ladí s hořkostí piva a vytvoří ideální pochoutku na posezení s přáteli nebo večerní mlsání. Zdobení kysaným zelím, cibulkami a…
Silnější plátky masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím tak vytvoříme hlubší kapsy, které opatrně naklepeme (nemusíme, pokud nemáme plátky příliš silné), naplníme…
Krajíčky chleba osmažíme na oleji do zlatova, počesnekujem.Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme prejt a pořádně ho rozehřejeme. Na opečený a počesnekovaný chleba…