Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový chleba na špízu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 990 kJ /
1 671 kcal
Bílkoviny51,40 g
Tuky8,90 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,23 g
Sůl8,00 g
Sacharidy338,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse ve vlažné vodě rozpustíme med a dobře rozmícháme sušené droždí. Po částech zapracujeme mouku se solí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Na pomoučeném vále do něj zapracujeme nasekané švestky a ořechy. Vložíme do mísy vytřené olejem, přikryjeme utěrkou. Necháme kynout do zdvojnásobení objemu, cca 1 hodinu. Krok 2: Troubu předehřejeme na 200°C. Krok 3: Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 12-14 kousků. Z každého vyválíme váleček o síle cca 1,5 cm a délce 25-30 cm (ale řídíme se hlavně délkou špízových špejlí!!). Váleček jako šneka namotáme na špejle, konce dobře přitiskneme a na plechu s papírem pečeme cca 20 min, do zezlátnutí. Podáváme nejlépe teplé, se saláty, pomazánkami atd. Místo švestek a ořechů lze zapracovat i olivy, sušená rajčata, bylinky. Krok 4: A ještě jeden tip: Na špejlích lze opékat i nad rozehřátým grilem, tam ale stále obracíme a grilujeme cca 15 minut. Pokud použijeme pekárnu, jako já, pak suroviny uložíme do nádoby v pořadí voda, med, droždí, mouka se solí a po signálu švestky a ořechy.

Zveřejněno 6. 4. 2014

Poznámka autorky senky

Upravený recept z loňského Apetitu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKrX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKrX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p moc pěkné, chystám se to dělat s těmi olivami;-):-K

Moc pěkně navinuté:-p+:yes:

:yes::yes::yes:paráda:-K

Díky Vám :-K:-K

Jani,tak to je parádní ,moc se mi líbí rcp:yes::yes: :-K:-p:-p

Moc pěkné vinutí na dřívku, posílám mu 10. bodík a * ;-):-p:-):-K:yes:

Jani, to nemá chybu!:yes:

Paráda!!

Veľmi pekné :yes:;-)

A ďalšie hrátky? Skvelé!:yes:

Moc hezké :-p:yes:

:yes:úžasné,ráda vyzkouším:-*:-K:-K:-K

Jituš, díky :-K jo byly, ale protože já olivy nemrňas, tak úprava :-) a chrochtali jsme si všichni :-p

Jani - jedním slovem NÁDHERA:yes: Nebyly v Apetitu olivy? Taky jsem to někde zahlédla:-)

Tématické fráze:
švestkový chléb, švestkový chleba, svestkovy dip že sušených svestek recept, švestkový chleba recept, tncz nova levné recepty ládi hrušky

Suroviny:
voda, droždí sušené, med, mouka chlebová pšeničná, sůl, švestky sušené, ořechy vlašské,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu