Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 650 kJ / 633 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,08 g |
Tuky | 45,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 596 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít do nádivek nebo do strouhanky.
Krok 2: Vydlabané housky položíme na plech (můžeme použít pečící papír nebo dále na plech jen tak ) a na 160 stupňů mírně zapečeme po dobu cca 5 minut. Mistička nám tak zpevní. Dobré je použít housky z minulého dne, aby se dobře krájely.
Krok 3: Vyjmeme teplé housky z trouby. Do každé housky nasypeme strouhaný sýr, zakápneme smetanou a vlijeme vždy po jednom vejci. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme čerstvými omytými a a nasekanými bylinkami.
Krok 4: Plech s houskami vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme na 140 stupňů po dobu cca 20-25 minut. Nenecháme ale déle, aby pečivo bylo křehoučké a nebylo tvrdé.
Krok 5: Dál pak podáváme ozdobené strouhaným sýrem, bylinkami apod.
Zveřejněno 25. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrow
Moje poznámka
Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrow
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 12 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 12 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Lahvacek před 36 minutami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 2 hodinami
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 7 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 8 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 10 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 11 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 11 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 11 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 11 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 11 hodinami
Tématické fráze:
zapečené housky se smetanou,
predpek v albertu,
teplota rozpékání rohlíků,
pečivo hvězdičky,
zapečená houska ze zakysanou smetanou,
rozpekat mrazene pečivo,
zapečené bagety se zakysanou smetanou,
zapečené pečivo se slaninou,
rozpékač housek,
pečivo se sýrem a zakysanou smetanou,
rozpekani tvrdeho peciva,
palačinky na slano se zakysanou smetanou,
jak rozpékat housky,
housky k rozpekanu,
recepty na zapékané pečivo s bylinkami,
rozpékat housky,
křupavé vafle křehké lívance,
jak rozpékat mražené pečivo,
zapekana houska se syrem slaninou a vejcem,
pivovarské maso se zakysanou smetanou
Suroviny:
houska,
sýr nastrouhaný,
vejce,
sůl,
pepř,
smetana 12%,
pažitka,
petrželka
Komentáře (7)
Rozpékat normální housky taky sice jde, ale tam se musí víc hlídat teplota a doba pečení, a ty normální po zchladnutí ztvrdnou daleko rychleji, takže se musí rychleji zkonzumovat