Suroviny
Porce: xxx
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 903 kJ / 7 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,35 g |
Tuky | 148,65 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 5,95 g |
Sacharidy | 1 388,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vanilku, 4 lžíce vody, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Popřípadě kakao.
Krok 2: Dort pečeme v troubě na cca 170 stupňů asi 30 minut.
Krok 3: Poté jsem udělala ještě jednu dávku těsta a 1/3 nalila do stejné dortové formy (další patro dortu) a zbylé 2/3 jsem dala do malé formy. Pekla jsem přibližně 15-20 minut na stejnou teplotu.
Krok 4: Krém: Uvaříme tuhý puding z mléka a pudingů a necháme vychladnout.
Krok 5: Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding.
Krok 6: Korpus velkého dortu prokrojíme napůl, spodní díl pomažeme marmeládou a krémem, položíme díl druhý, ten namažeme jen krémem a přiklopíme třetí částí, kterou jsme pekli zvlášť.
Krok 7: Celý korpus ještě lehce pomažeme krémem zvrchu a okolo celého obvodu. To stejné provedeme i s malým korpusem, který lze prokrojit na 2 nebo 3 slabší díly.
Krok 8: Korpusy takto pomazané krémem dáme zatím do ledničky ztuhnout, aby se dort lépe potahoval.
Krok 9: Marcipán: Prosátý moučkový cukr a prosáté sušené mléko smícháme v míse, přidáme bílek, olej, mandlové aroma a vodu, s tou opatrně, můžeme přidat, až když by se zdála směs stále sypká. Je třeba hodně propracovat, hotová směs se nesmí lepit k rukám, měla by být jako tuhá modelína.
Krok 10: Postupně podle fantazie obarvíme podle toho, co budeme tvořit. Hmotu si před obarvením rozdělíme a před zpracováním zabalíme do potravinové folie (má tendenci okorávat). Dort potáhneme a zdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 9. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s korunkou a minidortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xN2l
Moje poznámka
Dort s korunkou a minidortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xN2l
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak prokrojit dort,
dorty bítovčice,
marcipánová korunka na dort,
www:dobroty.nova.cz 10.5.2014,
korunka z marcipanu,
jak prokrojit dorty,
marcipanova korunka,
perlicky na dort,
marcipánový dort s korunkou,
cukrová korunka,
recept na cukrovou korunku,
minidortík pavlova,
mrkvový minidortík s s mascarpone,
minidortik pavlova recept,
slaný minidortík,
jak lepit figurky k dortu,
malá dávka těsta na dort,
dorty soutež,
jak lepit cukrové perličky na dort,
minidortik
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
marmeláda,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
bílek,
mandlové aroma,
zdobení cukrářské (pecičky)
Komentáře (4)