Trhací buchta se skořicí
Trhací buchta se skořicí je voňavý a nadýchaný dezert, který potěší nejen milovníky kynutého pečiva. Jednotlivé vrstvy těsta jsou promazané máslem, cukrem a skořicí, díky čemuž vzniká neodolatelně vláčná a aromatická pochoutka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 189 kJ / 1 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,50 g |
Tuky | 71,77 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 676 mg |
Sodík | 645 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 266,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké. Kdo pekárnu nemá, zadělá těsto běžným způsobem.
Krok 2: Včas zapneme troubu na 180 °C.
Krok 3: Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučené ploše do tvaru přibližného obdélníku 50x30 cm.
Krok 4: Potřeme rozpuštěným vlahým máslem, posypeme cukrem a skořicí a nařežeme po délce na 6 stejně širokých pruhů.
Krok 5: Ty na sebe naskládáme a rozdělíme opět na 6 stejných dílů.
Krok 6: Ty naskládáme za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložený pečicím papírem.
Krok 7: Necháme opět cca 30-40 minut vykynout.
Krok 8: Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 35-40 minut. Zkusíme špejlí.
Zveřejněno 15. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhací buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVyG
Moje poznámka
Trhací buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVyG
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 9 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 2 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
trhací buchta skořicová,
laskominy od mariny recepty,
buchta se skořicí,
trhana buchta,
trhaná buchta se skorici,
kringel ládi hrušky,
laskominy od mariny,
kynutá buchta se skořicí,
kingel,
skořicová buchta,
kynuté buchty se skořicí,
trhaci skoricova buchta,
buchty se skorici,
trhanec se skořicí,
skoricova trhaci buchta,
trhána skořicova buchta,
kynuty trhanec se skorici,
láskominy,
trhaci babovka,
recepty se skořicí
Suroviny:
mouka hladká,
droždí sušené,
vejce,
mléko,
cukr moučkový,
máslo,
voda,
sůl,
máslo,
cukr krupice,
skořice mletá,
ořechy,
mák mletý
Komentáře (46)
Tys nepekla ??
No jasně, že pekla ..... Andri, moc dobré, polovina už zmizela
Foto jako důkaz
A náplň: vanilkový pudink a jahodový džem..jen skořice by u nás neprošla
Jinak díky za vyzkoušení, kluci to zdlábli na posezení