Slané trhací buchtičky s Hermelínem

Merylas Kuchařka: Merylas

Slané pečivo 8 názorů

Suroviny

Na těsto:
200 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
8 g soli - 1 malá lžička
140 - 150 g vlažné vody
3 polévkové lžíce oleje
7 g čerstvého droždí
větší špetka cukru
trochu oleje na vymazání formy a na potření boků buchtiček
Na povrch:
1 vejce
sezam dle chuti
Doprostřed buchtiček po upečení:
1 - 2 Hermelíny
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlepší je použít domácí pekárnu, kde jako první dáme vodu a olej, pak prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru cukr a rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto vyjmeme na vál, který velmi lehce podsypeme moukou. Rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme bochánky, vyválíme na prameny a nakrájíme na dílky. Na pečení použijeme koláčovou nebo dortovou formu o průměru cca 30 - 32 cm. Na pečení můžeme rovněž použít i větší remosku Grand. Doprostřed dáme nějakou kulatou kovovou formičku, může to být i nějaká miska vhodná na pečení, sklenička apd. Musí být o stejném průměru jako Hermelín nebo malinko větší. Vně ji potřeme olejem, taktéž potřeme olejem dno a boky formy, kde budou buchtičky. Nebo použijeme papír na pečení. Buchtičky do formy volně naskládáme a mezi sebou lehce promažeme olejem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  3. Vykynuté buchtičky lehce potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme orientačně cca 30 minut. Pokud pečeme v remosce, tak vykynuté buchtičky přikryjeme víkem, zapneme a pečeme zhruba 35 minut. Po upečení odstraníme formičku ze středu a buchtičky po chvíli vcelku přemístíme na velký talíř.

  4. Těsně před podáváním necháme v mikrovlnné troubě roztavit nahoře naříznutý Hermelín. Vložíme ho na kousku papíru na pečení do připraveného středu. Osvědčilo se mi servírovaní s malou vidličkou, kdy si každý utrženou buchtičku potře, protože Hermelín zase brzy začíná tuhnout. Pokud se jeden spotřebuje a buchtičky zbyly, můžeme rozehřát další a opět vložit do středu.

Poznámka

Jak na kynuté těsto: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Místo Hermelínu se může do vzniklého otvoru dát nějaká mistička s dipem

Není to můj nápad, zahlédla jsem to v nějakém časopise, ale už jsem ho pak nedohledala. Tak jsem použila známé těsto. Každý si ale může použít to své, oblíbené a osvědčené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slané trhací buchtičky s Hermelínem

  • Jitus93 Jitus93

    Super recept. :yes: Jen jsem si to pozměnila. Buchtičky jsem naskládala do obdélníku. Po vychladnutí rozkojila. Na spodní díl jsem nakládala salámy, sýr, kečup. Pak jsem přiložila vršek, potřela ho máslem a dala zapéct. Výborné to bylo. ;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Všem děkuji za zájem o recept a pochvalu. Jsem ráda, že se recept líbí. :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Merylka , krásne, vždy prídeš s niečím originálnym...:yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    to je krása:-) :yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Eja57: píšeš "....aby se hosté těma vidličkama nepíchali...." a já hned v představách vidím chtivé strávníky, jak jeden druhého občas naschvál varovně píchnou vidličkou do hřbetu jeho chtivé ruky, ve snaze ubránit pro sebe co nejvíc téhle dobroty :-D
    Maruško, perfektní nápad:-!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Geniální:yes:
    Dovedu si představit udělat dva...tři menší buchtičkové věnce, tak jedna max. dvě řady na jeden sýr...uprostřed dírka na malou zapékací mističku, v té rozpéct nakrájený Hermelín/Camembert...dát na stůl....aby se hosté těma vidličkama nepíchali ve snaze urvat kus sýra na buchtičku:-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    To je opravdu vtipné a originální! :yes:

    Odpovědět

  • Tarrica Tarrica

    Krásný nápad,třeba na silvestra na večerní posezení na chalupě ...:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít