Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 352 kJ / 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,35 g |
Tuky | 7,62 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 413 mg |
Sodík | 3,95 g |
Sůl | 9,45 g |
Sacharidy | 4,80 g |
Postup přípravy
Necháme cca hodinku marinovat. Krok 2: Ve velké, ale mělké pánvi rozehřejeme arašídový olej a děrovanou naběračkou přeneseme kousky masa z tmavé marinády. Restujeme, dokud není maso propečené. Krok 3: Zalijeme marinádou, přivedeme k varu a cca 5 min lehkým varem povaříme. Takto připravené maso zase děrovanou naběračkou z pánve vyndáme a udržujeme v teple. Krok 4: Pod pánví zvýšíme plamen, aby se tekutina svařila na hustý tmavý sirup. Vypneme, vrátíme zpět maso a dobře promícháme, aby se všechny kousky masa obalily lepkavou sladkou omáčkou.
Podáváme s dušenou rýží.
Zveřejněno 21. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indonéské kuřecí teriyaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zNny
Moje poznámka
Indonéské kuřecí teriyaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zNny
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 7 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 9 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 7 minutami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 15 minutami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 33 minutami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 1 hodinou
Výborný banana bread
formankovaadel před 3 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 3 hodinami
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 3 hodinami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 4 hodinami
Brambory zapečené s tvarohem
Kava 2 před 4 hodinami
Tématické fráze:
kureci teriyaki,
teriyaki,
teriyaki omacka recept,
teriyaki omáčka použití,
kure teriyaki,
teriyaki omáčka,
indonéské recepty,
omáčka teriyaki recept,
kuřecí maso teriyaki,
japonská omáčka teriyaki,
kuřecí s teriyaki omáčkou,
kuřecí teriaky,
kuřecí teriaki,
omáčka teriyaki,
kuřecí kousky teriyaki,
teriyaki recept,
domaci teriyaki omacka,
recept kuřecí teriyaki,
teriyaki omáčka recepty,
teriyaki omáčka jak se pouziva
Suroviny:
omáčka sojová,
cukr třtinový,
zázvor čerstvý,
olej sezamový,
maso kuřecí,
olej arašídový,
rýže
Komentáře (26)
V Japonsku se používají k přípravě hlavně ryby, v Indonesii různá masa kromě vepřového. Místo araku lze použít i mirin, slabší a sladší verze saké. Použití sezamových semínek místo sezamového oleje je nesmysl, ta chuť by chyběla.