Suroviny
Porce: dle strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 492 kJ / 118 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,10 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 29,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme nasekané pistácie, které osmahneme, zaprášíme je mletou skořicí, přidáme med a po jeho rozehřátí nasypeme pokrájené jahody a promícháme s omáčkou.
Krok 2: Pak dáme pepř, kterým nemusíme šetřit-minimálně 10x zatočíme mlýnkem nad pánví a zlehka promícháme. Podáváme se zmrzlinou, nebo jen tak jako delikatesu.
Zveřejněno 13. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody na pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKNX
Moje poznámka
Jahody na pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKNX
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 16 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
GitaV před 31 minutami
Sedlácké fondue
vitula1 před 4 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 16 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 16 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 17 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 19 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 19 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 22 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 23 hodinami
Tématické fráze:
jahody s pepřem,
jahody na zelenem pepri,
pepřové jahody,
jahody na pepri a medu,
recept jahody na zeleném pepři,
jahody s citronovym peprem,
jahody s pepřem,
jahody s medem a se zeleným pepřem,
jahody s medem a pepřem,
jahody s citromovým pepřem,
recept jahody,
reakcia na jahody,
na pepři,
banán na zeleném pepři,
jahody v medu,
med s pepřem,
kafe a pepr,
jahody s peprem a medem,
káva s pepřem,
jahody s peprovou omackou
Suroviny:
jahody,
med,
pepř čtyř barev,
máslo,
skořice mletá,
ořechy pistácie,
zmrzlina vanilková
Komentáře (16)
Tá kombinácia medu, škorice a štvorfarebného korenia je úžasná
casino: to štvorfarebné korenie sa nezomelie na jemno, v originál fľaštičke, je hrubo mleté, a je to dobré, jemne zomleté by to nebolo ono.
Pepř NEMELU
...a říkáme tomu JAHODY (ZMRZLINA) S PEPŘEM
Jarda, ono vo Francúzsku som jedla čokoládu s mletou červenou paprikou, robili ju čerstvo na ulici na kovovej platni, roztápali, miešali s paprikou a potom škrabkou našrabali do papierového kornúta koľ´ko si chcel. Zďaleka nevieme všetko čo sa v Európe varí. Treba ochutnať