Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 917 kJ / 2 848 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,29 g |
Tuky | 49,69 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 401 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 523,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve vyšleháme celé vajíčko s cukrem, pak přidáme jogurt, rozpuštěné vychladlé máslo, mouku a prášek do pečiva.
Krok 2: Těto vlijeme na vymaštěný a vymazaný pekáč, poklademe buď méně nebo více nahusto rybízem (podle chuti) a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30 min.
Zveřejněno 8. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černorybízová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1DL
Moje poznámka
Černorybízová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1DL
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno 26. 9. 2025 14:00:02
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno 26. 9. 2025 12:44:40
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé rohlíky - do hodiny hotové
Veronika_1 před 35 minutami
Koprová omáčka
Lida.Rose před 48 minutami
Ředkvičkový salát (nejen) se šunkou
KatkaCechova před 55 minutami
Italská rajčatová polévka
KatkaCechova před 57 minutami
Omáčka nejen na špagety
Vera27 před 57 minutami
Pařížský salát
Martivac před 1 hodinou
Banánovo-jablečná bábovka se skořicí a mandlemi
Palenka před 1 hodinou
Polévka z hlávkového zelí
Lucie1001 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
pral2nka před 3 hodinami
Kynutý meruňkový táč
milosslavik4@gmail.com před 3 hodinami
Tématické fráze:
buchta z černého rybízu,
buchta s cernym rybizem,
buchta s drobením,
buchta s rybízem,
jogurtová buchta s rybízem,
buchta s cerneho rybizu,
angreštová buchta,
buchty s rybízem,
buchty s černým rybízem,
přesnidávková buchta,
moučník s černým rybízem,
buchta z černým rybízem,
buchty z černého rybízu,
moučníky s černým rybízem,
koláč s černým rybízem,
černý rybíz recepty,
ribizovi kolac,
rychlá buchta s černým rybízem,
nepečená buchta s rybízem,
nepečená buchta s rybízem
Suroviny:
jogurt bílý,
mouka polohrubá,
mouka polohrubá,
vejce,
cukr krystal,
prášek do pečiva,
máslo,
rybíz
Komentáře (13)
Proč ten minulý čas?
Paní casinová mi, čertvíproč, vždy klade na srdce: "A kup ph mouku, ale enom VÝBĚROVOU!!!"
V KAUFU vedou mouku z Věrovan
Edit
Fčíl jsem mrkl na váš odkaz...
Jj, to je ona
https://www.mujnakup-ostrava.cz/Psenicna-mouka-pol...
Dala bych asi 400 g polohrubé a moc to neřešila.
Omluva
Našel jsem ten "svůj" rcp (toto běžně peču z hlavy)
Máslo tam sice nepřijde, anóbrž olej! 4 PL
Ale nerozumim vůbec těm moukám....
casino: Vaše varianta se mi líbí
Mám takřka stejný rcp (bez másla, ale zato 2 vejce
No, autorka píše "černý rybíz dle pekáčku", ale asi použila zdrobnělinku pro plech běžné velikosti cca 350 x 450 mm
OT
Oproti fotečce dávám rybízu 3x tolik
A drobenku
A v poslední době dávám do drobenky i žloutek