Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové těsto

Příprava klasického listového těsta je zdlouhavá a náročnější, což mnohé z nás odrazuje a raději si koupíme hotové. My vám ale přinášíme osvědčený recept na přípravu falešného listového těsta, které zvládne i naprostý začátečník.

Hodnocení receptu je 4,8 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 544 kJ /
1 086 kcal
Bílkoviny34,50 g
Tuky6,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 403 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy219,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku se solí dáme na vál, uprostřed uděláme větší důlek, do kterého vlijeme jogurt a na menší kousky nakrájenou Heru. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto a dáme na chvíli do chladu odležet. Krok 3: Pak použijeme na záviny nebo koláče a plníme různými náplněmi. Krok 4: Nebo můžeme uchovat v lednici do dalšího dne.

TIP: Jak na univerzální těsto

Zveřejněno 22. 10. 2008

Poznámka autorky Boubelinda

Dělám z něho jablečný závin. Z těsta mám vždy 4 šišky závinu.

Chutná jako kupované - manžel nic nepoznal a to je už co říct.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listové těsto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk5W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listové těsto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk5W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kolik gramu je, prosím , jeden malý bily jogurt? Dekuji.

Marylin: Určite môžete použiť maslo - 250g.

Muzete použit maslo místo Hery a kolik?

DajaH:
"Listové těsto"?
Samozřejmě že to není listové těsto!:-//
Ale avšak na TOP se praktikuje, že název rcp je plně v gesci autora:-(( a jak sama račte vidět, nikomu to žíly nerve...
Také si zvyknete;-)

Tohle těsto je výborné, taky ho dělávám na štrůdl, ale proč je nazváno listovým nechápu - listové těsto je něco úplně jiného. Název je zavádějící.

Testo je opravdu skvele! Moc dekuji za recept! Trosku se mi lepilo, tak jsem jen pridala vice mouky a bylo vyreseno:-)

:-D no musim říct,že toto listové těsto už jsem jednou delala a je fakt výborný :yes: ....dneska ho jdu dělat znova ....domácí je domácí;-):-K

No vypadá skutečně jako listové, to musím vyzkoušet :-p:yes:

malý pekař 27. 7. 2014 15:10
Ještě jsem nezkoušel ale určitě ho zkusím,protože jak ho vychvalujete tak musí být určitě super.

Mirka:ano do lednice ;-)

Dáváte to těsto odležet na 2 hodiny do lednice? za odpověď děkuji

Z poloviny těsta jsem dnes dělala jablečné taštičky a z druhé pizza šněky. Těsto je moc dobré a hodí se jak na sladkou,tak na slanou úpravu. Jsem ráda, že jsem narazila na tento recept.

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
listové těsto, listové těsto recepty, recepty z listového těsta, listové těsto recept, recept na listové těsto, recepty listové těsto, listové těsto z jogurtu, recept listové těsto, jak udělat listové těsto, nej recepty z listoveho testa, top recepty listové těsto, rychlé domácí listové těsto, z listového těsta, recept z listového těsta, recepty s listového těsta, listové těsto s jogurtem, lístkové těsto, recepty na listové těsto, co z listového těsta, jablečný závin z listového těsta

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, jogurt bílý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu