Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 096 kJ / 1 696 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,70 g |
| Tuky | 94,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 755 mg |
| Sodík | 542 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: JEDNODUŠEJI UŽ TO SNAD ANI NEJDE :)
Na rozpáleném másle necháme maso v kuse zprudka zatáhnout do hněda.
Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne, ale šťáva bude mít pěknou barvu. Krok 2: Osolíme, podlijeme nepatrně vodou a přikryté pečeme v troubě. Krok 3: Poléváme šťávou z masa, později podléváme vřelou vodou. Během pečení (podle kvality to trvá cca 90 minut) maso aspoň 1× obrátíme.
Angličané by si k masu dali hrášek, jak jinak, než na másle...
U nás podáváme obvykle s bramborovou kaší nebo rýží a kompoty, nebo s chuťově jemnými saláty (např. mrkev s jablky).
Poznámka:
"Jednodušejc" už to asi ani nejde :-)
Snad jen dusit v kastrole na plotně a teprve na závěr maso pozlatit v troubě.
Takto upravené telecí dá vyniknout skutečně jemné chuti. Kdo ještě nemá zcela poničeny chuťové pohárky, by to mohl ocenit.
Podobně lze připravit i jiná masa, ale telecí je telecí…
Na obrázku je krmě připravená z telecího krku.
Na rozpáleném másle necháme maso v kuse zprudka zatáhnout do hněda.
Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne, ale šťáva bude mít pěknou barvu. Krok 2: Osolíme, podlijeme nepatrně vodou a přikryté pečeme v troubě. Krok 3: Poléváme šťávou z masa, později podléváme vřelou vodou. Během pečení (podle kvality to trvá cca 90 minut) maso aspoň 1× obrátíme.
Angličané by si k masu dali hrášek, jak jinak, než na másle...
U nás podáváme obvykle s bramborovou kaší nebo rýží a kompoty, nebo s chuťově jemnými saláty (např. mrkev s jablky).
Poznámka:
"Jednodušejc" už to asi ani nejde :-)
Snad jen dusit v kastrole na plotně a teprve na závěr maso pozlatit v troubě.
Takto upravené telecí dá vyniknout skutečně jemné chuti. Kdo ještě nemá zcela poničeny chuťové pohárky, by to mohl ocenit.
Podobně lze připravit i jiná masa, ale telecí je telecí…
Na obrázku je krmě připravená z telecího krku.
Zveřejněno 8. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí (hovězí) na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7rg
Moje poznámka
Telecí (hovězí) na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7rg
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 2 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 11 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 11 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 13 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 14 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 16 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 17 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 17 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 17 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 18 hodinami
Tématické fráze:
telecí recepty,
telecí pečeně na másle,
telecí maso pomalu pečené,
pecene teleci na masle,
teleci krk,
pečený telecí krk,
telecí krk recept,
pečené telecí maso recepty,
telecí silverside,
telecí krk recepty,
telecí maso recepty,
telecí,
top recepty telecí,
recept telecí dušené,
teleci krček,
teleci recept,
recept telecí krk,
telecí maso pečené,
recepty na telecí,
recept teleci
Suroviny:
maso telecí,
máslo,
sůl
Komentáře (11)
Hotovo po 90ti minutách...
Opět dobrota, které se pečínka i z dražšího masa jen taktak vyrovná
(šťávu jsem zahustil studeným máslem
Lidi, tak to vám bylo maso... Jako máááslo
No, možná i proto, že jsem použil tajine (tažín) a nechal v troubě asi 3 hod/150°C
Roky jsem s paní casinovou ve při, že je šumafuk v čem se peče, či spíše dusí, ale asi budu muset uznat, že ten tažííín má přece jenom cosi do sebe...
Ale bašta to bude náramná