Medvídek s fotopostupem
Dorty různých tvarů a chutí zdobí zpravidla stůl na narozeninové oslavě. V tomto receptu připravíme dort ve tvaru medvídka. Je z piškotového těsta a zdobený pudinkovo-máslovým krémem a marcipánovými ozdobami.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 368 kJ / 5 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,75 g |
Tuky | 217,12 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 1,62 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 3,06 g |
Sacharidy | 666,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme klasický piškotový korpus (na medvídka z fotky 2 kusy, plech o rozměru cca 20x35 cm).
Krok 2: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej, vodu a prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 3: Dáme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a pečeme na 170 °C.
Krok 4: Nachystáme si šablony z tvrdého papíru. Podle toho jak velkého medvídka budeme chtít udělat.
Po upečení a vychlazení vykrájíme korpus podle šablon, promažeme krémem a můžeme nožem dotvarovat do požadovaného tvaru medvídka. Viz foto postup. Krok 5: Na krém uvaříme z mléka, pudinků a kakaa hustý krém. Povrch překryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Krok 6: Máslo pokojové teploty vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících do něj zašleháváme uvařený pudink. Můžeme přidat také trochu rumu pro chuť a trvanlivost. Krok 7: Z odkrojených částí korpusu uděláme punčovinu (korpus, trochu krému, marmeláda = vše smíchat), kterou použijeme na vytvarování rukou, ocásku a domodelování hlavy případně nožek.) Medvídka můžeme pro jistotu zpevnit špejlí. Takhle připraveného medvídka dáme vychladit do lednice. Krok 8: Z marcipánu vymodelujeme uši, oči a čumák, které připevníme špejlí. A můžeme začít zdobit krémem, dle fantazie.
Po upečení a vychlazení vykrájíme korpus podle šablon, promažeme krémem a můžeme nožem dotvarovat do požadovaného tvaru medvídka. Viz foto postup. Krok 5: Na krém uvaříme z mléka, pudinků a kakaa hustý krém. Povrch překryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Krok 6: Máslo pokojové teploty vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících do něj zašleháváme uvařený pudink. Můžeme přidat také trochu rumu pro chuť a trvanlivost. Krok 7: Z odkrojených částí korpusu uděláme punčovinu (korpus, trochu krému, marmeláda = vše smíchat), kterou použijeme na vytvarování rukou, ocásku a domodelování hlavy případně nožek.) Medvídka můžeme pro jistotu zpevnit špejlí. Takhle připraveného medvídka dáme vychladit do lednice. Krok 8: Z marcipánu vymodelujeme uši, oči a čumák, které připevníme špejlí. A můžeme začít zdobit krémem, dle fantazie.
Zveřejněno 11. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvídek s fotopostupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yPG
Moje poznámka
Medvídek s fotopostupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yPG
Nejnovější recepty
Melounový salát
Přidáno před 2 hodinami
Čabajkové lečo
Přidáno před 4 hodinami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 22 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno 7. 8. 2025 18:58:03
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno 7. 8. 2025 18:12:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírový koláč "na lžíce" se švestkami a skořicovou drobenkou
Petra.21 před 57 minutami
Houbové rizoto s pórkem (po česku)
radekfiala před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
Peta6 před 1 hodinou
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
KacaaK před 1 hodinou
Kaše z ovesných vloček
Tonda001 před 2 hodinami
Bezlepkové ovocné odpalované knedlíky
jana.smajclova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
DavidVolvo před 3 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
lenka-k před 3 hodinami
Cuketové placky
hpludrova před 4 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Fulda před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort ve tvaru medvěda,
medvídek z marcipánu postup,
medvidek z marcipanu,
piškotový korpus na dorty medvídek,
piškotový medvídek,
kofilovy krem,
dort medvidek,
marcipanovy medvidek,
dort medvídek fotopostup,
dort medvěd,
dort medved postup,
postup na medvídka z marcipánu,
marcipánový medvídek postup,
medved dort sablona,
dort medvídek postup,
dort ve tvaru medvidka,
dorty ve tvaru medvěda,
sablona medveda,
šablona medvídka,
piskotovy medvidci
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
olej,
voda,
mouka hrubá,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
kakao,
čokoláda,
marcipánová modelovací hmota,
potravinářské barvivo,
marmeláda
Komentáře (30)
Moc se mi to líbí včetně popisu i fotopostupu