Medvídek s fotopostupem
Dorty různých tvarů a chutí zdobí zpravidla stůl na narozeninové oslavě. V tomto receptu připravíme dort ve tvaru medvídka. Je z piškotového těsta a zdobený pudinkovo-máslovým krémem a marcipánovými ozdobami.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 368 kJ / 5 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,75 g |
| Tuky | 217,12 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 3,06 g |
| Sacharidy | 666,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme klasický piškotový korpus (na medvídka z fotky 2 kusy, plech o rozměru cca 20x35 cm).
Krok 2: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej, vodu a prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 3: Dáme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a pečeme na 170 °C.
Krok 4: Nachystáme si šablony z tvrdého papíru. Podle toho jak velkého medvídka budeme chtít udělat.
Po upečení a vychlazení vykrájíme korpus podle šablon, promažeme krémem a můžeme nožem dotvarovat do požadovaného tvaru medvídka. Viz foto postup. Krok 5: Na krém uvaříme z mléka, pudinků a kakaa hustý krém. Povrch překryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Krok 6: Máslo pokojové teploty vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících do něj zašleháváme uvařený pudink. Můžeme přidat také trochu rumu pro chuť a trvanlivost. Krok 7: Z odkrojených částí korpusu uděláme punčovinu (korpus, trochu krému, marmeláda = vše smíchat), kterou použijeme na vytvarování rukou, ocásku a domodelování hlavy případně nožek.) Medvídka můžeme pro jistotu zpevnit špejlí. Takhle připraveného medvídka dáme vychladit do lednice. Krok 8: Z marcipánu vymodelujeme uši, oči a čumák, které připevníme špejlí. A můžeme začít zdobit krémem, dle fantazie.
Po upečení a vychlazení vykrájíme korpus podle šablon, promažeme krémem a můžeme nožem dotvarovat do požadovaného tvaru medvídka. Viz foto postup. Krok 5: Na krém uvaříme z mléka, pudinků a kakaa hustý krém. Povrch překryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Krok 6: Máslo pokojové teploty vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících do něj zašleháváme uvařený pudink. Můžeme přidat také trochu rumu pro chuť a trvanlivost. Krok 7: Z odkrojených částí korpusu uděláme punčovinu (korpus, trochu krému, marmeláda = vše smíchat), kterou použijeme na vytvarování rukou, ocásku a domodelování hlavy případně nožek.) Medvídka můžeme pro jistotu zpevnit špejlí. Takhle připraveného medvídka dáme vychladit do lednice. Krok 8: Z marcipánu vymodelujeme uši, oči a čumák, které připevníme špejlí. A můžeme začít zdobit krémem, dle fantazie.
Zveřejněno 11. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvídek s fotopostupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yPG
Moje poznámka
Medvídek s fotopostupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yPG
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 8 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 10 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 1 hodinou
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 2 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 2 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 3 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 3 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 3 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 4 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort ve tvaru medvěda,
medvídek z marcipánu postup,
medvidek z marcipanu,
piškotový korpus na dorty medvídek,
piškotový medvídek,
kofilovy krem,
dort medvidek,
marcipanovy medvidek,
dort medvídek fotopostup,
dort medvěd,
dort medved postup,
postup na medvídka z marcipánu,
marcipánový medvídek postup,
medved dort sablona,
dort medvídek postup,
dort ve tvaru medvidka,
dorty ve tvaru medvěda,
sablona medveda,
šablona medvídka,
piskotovy medvidci
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
olej,
voda,
mouka hrubá,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
kakao,
čokoláda,
marcipánová modelovací hmota,
potravinářské barvivo,
marmeláda
Komentáře (30)
Moc se mi to líbí včetně popisu i fotopostupu