Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti.
Krok 2: Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak, aby se chytilo víčko. Aby bobule zůstaly křupavé.
Krok 3: Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů. V tom případě uděláme ostrým nožem u stopky křížek. Tato varianta je rychlejší, hrozno natáhne ostrost do několika dní, ale chce to pořádné feferonky, žádné kozí rohy. Pořádnou divokost.
Zveřejněno 4. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ančkine hrozno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLZo
Moje poznámka
Ančkine hrozno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLZo
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 5 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Mistrova před 43 minutami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 1 hodinou
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 1 hodinou
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 4 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 4 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 4 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 6 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 6 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 7 hodinami
Tématické fráze:
hrozno,
jak naložit hroznové víno,
hroznové víno recepty,
hrozno recepty,
recepty z hroznového vína,
hroznové víno-zavařenina,
hroznove vino s feferonkou,
hrozno recept,
zavarenina z hroznového vina,
hroznová zavařenina,
hroznove čatní,
jak nalozit domaci vino,
naložit vino,
recept na vino z hrozna,
recepty hrozno,
zavařeniny hrozno,
zavařené hrozno,
kozí rohy s hrozny,
hroznové víno zavařenina,
hrozno foto
Suroviny:
víno hroznové,
feferonka,
deko
Komentáře (16)
Pan vrchní to tam v té vinárně vyřešil šalamounsky, podává víno z Rakous. A když jsme u Rakouska, nemuselo mu být, pře sto lety jen ouzko, mohlo mu být i "hrozno" viz Slovník spisovného jazyka českého II str. 98.
Ale možná si mažete chléb másalou.
P.S. Tá fotka v profile je aktuálna?
http://www.toprecepty.cz/recept/6890-meloun--s-fef...
Miloš, díky za recept