Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lemiešky se sýrem - Lemieszki z serem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 1. 2012 22:16

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 134 kJ / 2 661 kcal
Bílkoviny103,00 g
Tuky83,00 g
Vláknina29,50 g
Cholesterol 185 mg
Sodík 3,37 g
Sůl8,25 g
Sacharidy360,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

gmptop gmptop

5. 8. 2016 11:48

vosje: to je těžká otázka. Maminka (byla z chalupy r. 1906) brambory vždycky šťouchala, nebo se tloukly tloukem. U tatínka( r. 1907, byl ze statku) se brambory strouhaly na struhadle, A ze zápisků maminčine tety ( panská kuchařka na Strakově akademii pro mladé šlechtice r.1878) jsem vyčetl, že brambory mlela na masovém mlýnku. Ale nikdá ho nemyla, na to tam byla posluhovačka - to je pravda :-8 Tak si vyber :-K

vosje vosje

5. 8. 2016 07:18

AniCiz: Zdravím. :-) Jo, to bych taky udělala, že bych to rozžduchala jako na škubánky (protože je mi líno to strouhat a zaprasit si struhadlo) a proto mám dotaz na autora, jestli to strouhání je nutné nebo to šťouchadlo je taky přípustné. Jinak se mi to moc líbí a asi to spáchám s chutí hodně brzy. :-)

tejaja tejaja

2. 8. 2016 13:05

hanka: Hanka, ak by mi niekto ponúkol klasické knedlíky plnené údeným a tieto lemiešky, tak lemiešky by jednoznačne vyhrali. Nielen preto, že šarišská kuchyňa má veľmi blízko k poľskej, ale už aj pre ten estetický zážitok na tanieri. :-K;-)

gmptop gmptop

2. 8. 2016 00:51

hanka: No v české a slovenské kuchyni opravdU "INGREDIENCE" nemají co dělat. Máme suroviny, máme přísady, ale ingredience?!!!!Kde se tu vzalo odporné, tvrdé slovo. Skřípe mezi zuby. A jídlo, to má být pohoda - díkůvzdání a ne skřípění zubů. Na okraj. Lemieszki nejsou z české ani slovenské kuchyně, ale kuchyně polské. No a to, že se některým televizním hvězdám nelíbí zapečený sýr. No to ještě nemusí snad znamenat, že s vodou vylejeme i robátko a šmahem zapečený sýr začneme pokládat za společenské faux-pas . S vytrčenýmí malíčky ovšem....

hanka

1. 8. 2016 23:54

nic proti,ale z ingrediencí bych raději udělala klasický knedlíky plněný uzeným masem a na vrch dala smaženou cibulku.....co je to za nový zvyk do český i slovenský kuchyně cpát všude strouhaný sýr

gmptop gmptop

31. 7. 2016 18:49

Martin Klimas: Nejhloupější příspěvek co znám.

Martin Klimas

28. 7. 2016 22:04

Nejhorší recept co znám !!!!!!:no::-//

Sarakon2

12. 7. 2016 10:11

Moc díky za recept, už jenom podle přečtení je to bašta a hned udělám :yes:

danielle72 danielle72

20. 7. 2013 10:09

Mňam - ukládám, až budou levnější brambory;-):-p

Irrena Irrena

1. 6. 2012 17:18

Dneska jsme měli k obědu:-pBylo to vynikající:yes:Udělala jsem k tomu ještě zelí;-)

tejaja tejaja

28. 2. 2012 14:55

Vynikajúce:yes: pridávam foto + 10. bod ;-)

gmptop gmptop

5. 1. 2012 17:01

AniCiz

5. 1. 2012 16:14

:yes:to je takový škubánkový postup,že?:-D:-K
bych to notmálně šťuchadlem rozmělnila a jako u škubánků..:-S

AntoninZ

5. 1. 2012 16:04

Bravo Miloši, nádherné.;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: maminčine recepty polské kluski škubánky se syrem bramborový škubánkový knedlík

Suroviny: brambory, mouka hrubá, sýr tvrdý, slanina, sůl

TopRecepty.cz

Lemiešky se sýrem - Lemieszki z serem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V06X