Postup přípravy
Krok 1: Banány oloupeme a v menším množství vody (ne zcela ponořené) rozvaříme doměkka.
Krok 2: Rozmixujeme ponorným mixérem a tuto hustší hmotu odvážíme (na 1 kg rozvaru přidáme 180 g cukru a asi 3 g kyseliny citrónové).
Krok 3: Dobře rozpustíme, naplníme do klasických zavařovaček a zavaříme (80-90°C/40 minut). Po otevření naředíme podle chuti.
Zveřejněno 24. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXGL
Moje poznámka
Banánový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXGL
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 17 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 17 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová bábovka s mákem.
Beruna před 31 minutami
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 7 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 11 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 11 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 11 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 14 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 15 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 16 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 16 hodinami
Tématické fráze:
domaci bananovy dzus,
bananovy juice,
džus z meruněk,
bananovej džus,
banánový jujce,
domácí džus z meruněk,
domaci dzus,
džus v akci,
banaovy dzus,
domaci dzusy,
recepty banànový džus,
pomerančovo bananovy džus,
ostruzinovy dzus,
banan džus vyroba,
vyroba domácího džusu z meruněk,
banánovo broskvový džus,
jak udelat bananovy jujce,
džus z banánu),
domácí banánový juice,
domaci džus s bananu
Suroviny:
banán,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (12)
Martin
Tyhle domácí džusy beru jako vítaný zdroj vlákniny - dostaneš do sebe vlastně celé ovoce, pokud naředíš, tak spoustu další vody (pitný režim), a vedle koupených džusů je tady určitě míň cukru.....(a bez další chemie).
Ale džus je fakt dobrý
Ivo, teď mě napadlo, že by to bylo výborné i v kombinaci s červeným rybízem, co myslíš - mé chuťové buňky nadšeně souhlasej a mám ho díky sousedce docela dost