Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 539 kJ / 2 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,42 g |
| Tuky | 181,09 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 896 mg |
| Sůl | 2,09 g |
| Sacharidy | 277,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Oddělíme žloutky od bílků.
Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 10 minut. Krok 4: Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečicího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme,. Piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Krém:
Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha. Krok 6: Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně. Opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice. Krok 7: Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku. Krok 8: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Oddělíme žloutky od bílků.
Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 10 minut. Krok 4: Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečicího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme,. Piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Krém:
Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha. Krok 6: Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně. Opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice. Krok 7: Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku. Krok 8: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Zveřejněno 4. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roládová kolečka v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4DXx
Moje poznámka
Roládová kolečka v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4DXx
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 3 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 5 hodinami
Kari korma
Přidáno před 12 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 17 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 26 minutami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 28 minutami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 33 minutami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 56 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 4 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 12 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 12 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 14 hodinami
Tématické fráze:
roládová bábovka,
bananove řezy s cokoladou,
domácí čokoládové kolečka,
piskotovakolecka,
banánové muffiny,
domácí čokoládové kolečka,
cokoladova kolečka,
recepty čokoládové kolečka,
roládová náplň,
kolecka v cokolade,
roladova recepta
Suroviny:
vejce,
mléko,
olej,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
pasta vanilková,
čokoláda na vaření
Komentáře (14)
libuses: To mě těší že chutnalo, ale jaksi nerozumím tomu že čokoláda nedrží na šlehačce
Svetlana: Tak jak píše Jackie79
Svetlana: někdy dělávám dort jen se šlehačkou bez krému a šlehačka se nikdy do piškotu nevsákne, tak by to snad mělo platit i u rolády?