Makové linecké roládky
Linecké těsto má široké možnosti využití. Můžeme z něj připravit lahodné roládky plněné náplní z ořechů a máku. Upečte si je jen tak, nebo je podávejte při svátečních příležitostech.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 862 kJ / 3 074 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 51,46 g | 
| Tuky | 184,02 g | 
| Vláknina | 18,78 g | 
| Cholesterol | 616 mg | 
| Sodík | 115 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 293,63 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Těsto vypracujeme smícháním všech surovin a necháme v lednici hodinu odpočinout.
	Krok 2: Na náplň také smícháme všechny suroviny.
	Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na plát cca 40 x 25 cm. Potřeme náplní (není příliš řídká, spíše rozprostřeme rovnoměrně prsty) a svineme delší stranou do rolád. Tyto necháme odpočinout hodinu v lednici.
	Krok 4: Poté nakrájíme na plátky 0,5 cm široké a pečeme 10-12 minut v troubě vyhřáté na 180-200 °C.
Zveřejněno 18. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Makové linecké roládky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV9X
Moje poznámka
					
				
Makové linecké roládky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV9X
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 24 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 28 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 58 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							makové linecké cukroví, 
						
						
							makove linecke testo, 
						
						
							makové recepty, 
						
						
							linecké cukroví s mákem, 
						
						
							makové cukroví slepované, 
						
						
							makove katarinky, 
						
						
							maková kolečka cukroví, 
						
						
							makové cukrové, 
						
						
							linecke s mákem, 
						
						
							linecké roládky.cz, 
						
						
							makové cukroví, 
						
						
							linecké mák, 
						
						
							linecké slepované s mákem, 
						
						
							bezlepkové cukroví ide to, 
						
						
							linecká s s mákem, 
						
						
							recept na makové linecké těsto, 
						
						
							recept linecke s makem, 
						
						
							makové kytičky, 
						
						
							makove lineckého těsta, 
						
						
							makové slepované sušenky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							mák, 
						
						
							med, 
						
						
							kůra pomerančová, 
						
						
							skořice mletá
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (14)
jsou fakt dobré, narazila jsem na ně letos poprvé
270 g múka hl.
120 g maslo
100 g pr. cukor
1 vajce
1/2 vrecúška vanilk. cukru.
náplň:60 g mletých orechov
80 g nemletý - celý mak
90 g medu
60 g masla
trocha škorice
-------------------------
vyvaľkám na 2-3 mm, natieram, zviniem, dávam na pol hodinu (najmenej) do mrazničky. Potom krájam zas tenšie ako ty, len 2-3 mm, ide to - cesto stuhlo.
Pripečený celý mak s medom krásne ladia...a je toho veľa, pečivo je trváce.
Kto nepozná, vrelo doporučujem.