Domácí marcipán
Na jakoukoliv oslavu se recept na jednoduchý, doma vyrobený, marcipán bude hodit. Stačí propracovat několik málo surovin a tvárná hmota vonící po rumu je hotová. Po jeho dobarvení můžete s dětmi tvořit i postavičky nebo zvířátka dle vlastní fantazie.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 624 kJ / 2 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,07 g |
Tuky | 104,53 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 347 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 401,45 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí marcipán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yo8
Moje poznámka
Domácí marcipán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yo8
Nejnovější recepty
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 28 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 18 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 27 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 46 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
vyroba marcipanu,
marcipán ze sušeného mléka,
vyroba marcipanu recept,
výroba domácího marcipánu,
jak udělat marcipán,
recept na marcipán,
marcipán recept,
jak se dělá marcipán recept,
jak se dela marcipan,
jak vyrobit marcipan,
recept na marcipán ze sušeného mléka,
recept marcipan ze suseneho mleka,
vyroba marcipánu ze sušeneho mleka,
marcipán,
domaci cukrovi,
marcipán z domácí pekárny,
marcipan vyroba,
recept na vyrobu marcipanu,
jak se vyrábí marcipán,
marcipán bez dřiny
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
mléko sušené,
bílek,
rum,
potravinářské barvivo
Komentáře (36)
No, kdyby tento a jemu podobné marcipány znal Maxim Gorkij, tak místo "Člověk – to zní hrdě" napsal "Marcipán - to zní hrdě"
http://www.foodstyle.cz/products/domaci-marcipan/
Simča S.
20 dkg sušeného mléka
20 dkg cukr moučka - oboje prosít
2 kávové lžičky oleje
mandlovou tresť - tak 2 kávové lžičky
vodu dle potřeby - přibližně 50ml
DŮKLADNĚ PROPRACOVAT, jinak ztvrdne. Vodu velmi opatrně, pořád se to zdá husté, a pak je z toho najednou kaše.
Pokud je to řídké, tak přiměřeně přidat cukr a suš. mléko. Půl napůl.
Výsledek musí být hustý jak plastelína, a to je opravdu důležité.
tento recept mám také od své mamky a musím říci, že zatím jsem nenašla žádné jiné těsto na marcipán, které by mi tak chutnalo jak toto. Doporučuji, protože se s ním dá dělat cokoliv.