Ořechové rohlíčky s krémem
Ořechové těsto ozdobené kakaovým krémem a to vše schované pod čokoládovým pláštěm, nezní to skvěle? Tyto rohlíčky vás jistě přesvědčí o tom, že se bez nich letošní Vánoce zkrátka neobejdou.
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 39 148 kJ / 9 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,32 g |
Tuky | 602,94 g |
Vláknina | 58,20 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 821,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1. RECEPT:
Z mouky, cukru, vajec a ořechů zpracujeme těsto a necháme 1 hodinu v chladnu odpočinout. Pokud by bylo řidší, přidáme ořechy (záleží, jak jsou velká vejce). Krok 2: Po odpočinutí tvarujeme ručně menší rohlíčky, dáváme na plech s pečicím papírem, trochu dál od sebe, nabudou. Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a na 140 °C pečeme do zrůžovění. Krok 4: Po vychladnutí nastříkáme krém a máčíme v čokoládové polevě. Krok 5: Rohlíčky můžeme upéct 14 dnů předem a když potřebujeme, ozdobíme krémem a polevou. Druhý den jsou vláčné. Krok 6: Krém: Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum. Krok 7: Poleva: Tuk rozpustíme, přidáme rozlámanou čokoládu a mícháme, až se rozpustí. Přidáme kakao a vymícháme dohladka. Krok 8: Polevu je lepší připravit den předem a druhý den rozpustit ve vodní lázni. Krok 9: 2. RECEPT:
Použijeme jiné suroviny, postup zpracování těsta a pečení je stejný. Krok 10: Vychladlé slepujeme marmeládou a žíháme čokoládovou polevou. Těsto se trošku lepí při tvarování rohlíčků, tak asi po každém desátém je třeba umýt ruce.
Z mouky, cukru, vajec a ořechů zpracujeme těsto a necháme 1 hodinu v chladnu odpočinout. Pokud by bylo řidší, přidáme ořechy (záleží, jak jsou velká vejce). Krok 2: Po odpočinutí tvarujeme ručně menší rohlíčky, dáváme na plech s pečicím papírem, trochu dál od sebe, nabudou. Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a na 140 °C pečeme do zrůžovění. Krok 4: Po vychladnutí nastříkáme krém a máčíme v čokoládové polevě. Krok 5: Rohlíčky můžeme upéct 14 dnů předem a když potřebujeme, ozdobíme krémem a polevou. Druhý den jsou vláčné. Krok 6: Krém: Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum. Krok 7: Poleva: Tuk rozpustíme, přidáme rozlámanou čokoládu a mícháme, až se rozpustí. Přidáme kakao a vymícháme dohladka. Krok 8: Polevu je lepší připravit den předem a druhý den rozpustit ve vodní lázni. Krok 9: 2. RECEPT:
Použijeme jiné suroviny, postup zpracování těsta a pečení je stejný. Krok 10: Vychladlé slepujeme marmeládou a žíháme čokoládovou polevou. Těsto se trošku lepí při tvarování rohlíčků, tak asi po každém desátém je třeba umýt ruce.
Zveřejněno 27. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové rohlíčky s krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0WD
Moje poznámka
Ořechové rohlíčky s krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0WD
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 6 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 30 minutami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 1 hodinou
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 1 hodinou
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 3 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 4 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 6 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 6 hodinami
Tématické fráze:
ořechové rohlíčky,
rohlíčky s pařížským krémem,
ořechové rohlíčky z bilku,
čokoládové rohlíčky s krémem,
stříkané rohlíčky,
bílkové ořechové rohlíčky,
sněhové ořechové rohlíčky,
jádrové rohlíčky,
bílkové rohlíčky ořechové,
sněhové rohlíčky,
jádrové rohlíčky recept,
čokoládový krém na rohlíčky,
ořechové rohlíčky do formiček,
strikane orechove rohlicky,
ořechové rohlíčky recept,
krém na rohlíčky,
ořechové krémové rohlíčky,
krém do rohlíčků,
recept na ořechové rohlíčky,
rohlíčky ořechové
Suroviny:
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
mouka hrubá,
vejce,
tuk 100%,
cukr moučkový,
kakao,
rum,
tuk ztužený,
čokoláda na vaření,
kakao,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
mouka hrubá,
kakao,
vejce,
marmeláda,
poleva čokoládová
Komentáře (40)
A kdo brblal, má smůlu.
No, v postupu píšou: Po odpočinutí tvarujeme ručně menší rohlíčky,...
FUNGUJE TO
...tedy až na maličkost: cukr bez vody nerozpustíš a i ten nejjemněji mletý tzv. práškový nakonec skřípe mezi zuby; takže ten rum zmíněný jen tak mimochodem ("a podle chuti zašleháme rum") je nezbytný a přijde ho tam relativně hodně... Krém trošku připomíná náplň na likérové špičky a do něj se přidává voda, s tím, že suroviny se krátce povaří, aby se cukr rozpustil.
(a už úúúplně na okraj, místo: "Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout" bych volil slůvko: ...necháme vychladnout. Vím, je to detail, ale říká se, že čert se skrývá v detailu...
250 g 100% tuku (Omega, Iva, atd.)
150 g moučkový cukr
50 g kakaa
trošku rumu nebo aróma
Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum.
Mám plonkovní šlehač na odpis, tak to vyzkouším...
Neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde
nikola: