Suroviny
Porce: 16 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 168 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,36 g |
Tuky | 22,60 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,55 g |
Sacharidy | 192,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpusťte droždí ve 125 ml vlažné vody, poté přimíchejte 3 lžičky mouky. Přikryjte utěrkou a nechtě na teplém místě vzkypět.
Krok 2: Přesijte zbylou mouku, semolinu a sůl do mísy a uprostřed udělejte důlek. Vejce zlehka rozšlehejte s vlažným mlékem a nalijte je do mísy s moukou. Poté přidejte droždí a 375 ml vlažné vody. Metličkou umíchejte hustší těsto bez hrudek. Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud se nezdvojnásobí jeho objem.
Krok 3: Přiveďte k varu hrnec naplněný do jedné své třetiny vodou a položte na něj žáruvzdorný talíř. Na talíř položte na čtvrtku přeloženou utěrku.
Krok 4: Rozehřejte litinovou pánev nebo pánev na palačinky na prudkém ohni. Snižte oheň na střední žár a potřete pánev papírovým ubrouskem namočeným v oleji. Nalejte na pánev malou naběračku (cca 3 polévkové lžíce těsta) a spodkem naběračky rychle vytvarujte těsto do kolečka o průměru cca 15cm. Pracujte rychle a snažte se povrch těsta vytvarovat co možná nejrovnoměrněji. Smažte palačinku do té doby, dokud její vršek není suchý a bublinkatý. Palačinku můžete otočit a osmažit i její vrchní část, ale to není autentické.
Krok 5: Palačinku vložte do utěrky a přikryjte ji, aby zůstala teplá. Překrývejte palačinky spíše, nežli abyste je vršily. Před tím, než smažíte další palačinku, vždy znovu potřete pánev ubrouskem namočeným v oleji. Podávejte teplé s máslem a teplým medem.
Zveřejněno 20. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublinkové palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yD9g
Moje poznámka
Bublinkové palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yD9g
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 7 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 13 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 14 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 4 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 7 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 8 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 8 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 11 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 12 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 13 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 13 hodinami
Tématické fráze:
palacinky z drozdi,
palačinky s droždí,
palačinky bez droždí,
bublinkaté palačinky,
jak udělat bublinkovou vodu,
bublinkové máslo,
recept na palačinky z droždí,
recept na palačinky,
jak otocit palacinku,
jak palacinky aby zustaly teple,
palačinky droždí,
palačinky z z droždí,
nejlepší palacinky z drozfi,
bublinková máslo,
marocké palačinky recept,
palačinky recept z droždí,
bublinové palacinky,
jak udělat bublinkové máslo,
etiopska palacinka recept,
palačinky jak otocit
Suroviny:
droždí,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
mléko,
olej,
máslo,
med
Komentáře (4)