Marocké palačinky

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: 1,5 hodiny Sladká jídla 5 názorů

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g krupice
1 kl cukru
špetka soli
1 kl prášku do pečiva
1 kl sušeného droždí
1 kl oleje
2 žloutky
650 ml teplé vody
Na potření:
med nebo 100 g másla rozehřát a smíchat s 7 pl medu
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suché ingredience smícháme ve větší misce nebo hrnci.

  2. Přidáme olej, pomalu přiléváme vodu a mícháme metličkou, těsto by mělo mít konzistenci asi jako na klasické palačinky.

  3. Nakonec vmícháme žloutky, kdyby se přidaly před vodou, mohly by se udělat v těstě hrudky. Já ještě prošlehala tyčovým mixerem.

  4. Těsto přiklopíme a necháme hodinu odpočinout, mělo by zdvojnásobit objem.

  5. Pečeme na teflonové pánvi, ideálně na menší, ale pokud nemáme, nevadí - lijeme sběračkou těsto na střed pánve, kterou předem potřeme olejem (já vymazala ubrouskem). Palačinky pečeme na středním plameni. V průběhu pečení se objevují bublinky, počkáme, až nahoře zmizí všechno syrové těsto, pak je palačinka hotová. Palačinky neotáčíme, pečou se jen z jedné strany. Palačinka by měla být světlá, měkká a pórovitá.

  6. Podáváme s medem nebo potíráme směsí rozpuštěného másla s medem.

Poznámka

Recept jsem tu nenašla, tak si dovoluji přidat - dnes byly na snídani:)

Inspirace: Pinterest, youtube.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marocké palačinky

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo