Bublinkové palačinky

arrefeena Kuchařka: arrefeena

16 ks Sladká jídla 3 názory

Suroviny

4 lžíce sušeného aktivního droždí
250 g hladké mouky
250 g velmi jemné semoliny (krupice)
1/2 lžičky soli
2 vejce
125 ml vlažného mléka
olej
neslané máslo k servírování
med k servírování
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozpusťte droždí ve 125 ml vlažné vody, poté přimíchejte 3 lžičky mouky. Přikryjte utěrkou a nechtě na teplém místě vzkypět.

  2. Přesijte zbylou mouku, semolinu a sůl do mísy a uprostřed udělejte důlek. Vejce zlehka rozšlehejte s vlažným mlékem a nalijte je do mísy s moukou. Poté přidejte droždí a 375 ml vlažné vody. Metličkou umíchejte hustší těsto bez hrudek. Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud se nezdvojnásobí jeho objem.

  3. Přiveďte k varu hrnec naplněný do jedné své třetiny vodou a položte na něj žáruvzdorný talíř. Na talíř položte na čtvrtku přeloženou utěrku.

  4. Rozehřejte litinovou pánev nebo pánev na palačinky na prudkém ohni. Snižte oheň na střední žár a potřete pánev papírovým ubrouskem namočeným v oleji. Nalejte na pánev malou naběračku (cca 3 polévkové lžíce těsta) a spodkem naběračky rychle vytvarujte těsto do kolečka o průměru cca 15cm. Pracujte rychle a snažte se povrch těsta vytvarovat co možná nejrovnoměrněji. Smažte palačinku do té doby, dokud její vršek není suchý a bublinkatý. Palačinku můžete otočit a osmažit i její vrchní část, ale to není autentické.

  5. Palačinku vložte do utěrky a přikryjte ji, aby zůstala teplá. Překrývejte palačinky spíše, nežli abyste je vršily. Před tím, než smažíte další palačinku, vždy znovu potřete pánev ubrouskem namočeným v oleji. Podávejte teplé s máslem a teplým medem.

Poznámka

K míšení těsta můžete použít elektrický šlehač.

originální název: Beghrir

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bublinkové palačinky

  • zuzun zuzun

    Podobne jsem jedla v Syrii, byly super. Tam se do nich da napln a prehnou se napul, oni tak sami drzi slepene diky tomu testu.

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena(autorka receptu)

    tenhle recept je z maroka :yes: v etiopii delaji podobny chleb z teffové mouky zvany injeera

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    znam je jako jemenske palačinky :)

    Odpovědět

Tématické fráze: palacinky z drozdi palačinky s droždí palačinky bez droždí bublinkaté palačinky jak udělat bublinkovou vodu bublinkové máslo recept na palačinky z droždí recept na palačinky jak otocit palacinku jak palacinky aby zustaly teple palačinky droždí palačinky z z droždí nejlepší palacinky z drozfi bublinková máslo marocké palačinky recept palačinky recept z droždí bublinové palacinky jak udělat bublinkové máslo etiopska palacinka recept palačinky jak otocit