Vynikající kysané zelí (vánoční)
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou večeři či svačinu. Můžete ho uvařit i větší množství, bez problému vydrží celé svátky!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 673 kJ / 1 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,75 g |
Tuky | 59,00 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,00 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 96,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem (uzeným prorostlým bůčkem nebo obojím) a kořením.
Krok 2: Pokud je zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. Vodu ze zelí můžeme slít bokem a případně s ní nakonec zelí dochutit, pokud bude málo kyselé.
Krok 3: Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti. Poté kosti vytáhneme a obereme maso, které vrátíme k zelí. Zahustíme zásmažkou z oleje a mouky a osolíme dle potřeby.
Krok 4: Podáváme s chlebem, ale můžeme i s knedlíkem.
Zveřejněno 15. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Moje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 6 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 18 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 42 minutami
Cibulová polévka
drutek73 před 1 hodinou
Jemná banánová bábovka
Borinka před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 2 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 3 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 7 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit kysané zelí,
jak vařit kysané zeli,
kysele zeli jak varit,
jak uvařit kyselé zelí,
jak vařit kyselé zelí,
jak dlouho vařit zelí,
vaříme kysané zelí,
jak uvarit kysane zeli,
jak uvařit zelí,
jak varit zeli,
vaříme kyselé zelí,
příprava kysaného zelí,
vařime zeli,
recept na kysané zelí,
vaření kysaného zelí,
vařené kyselé zelí,
kysané zelí vaření,
kysané zelí recept,
co varit na vanocni svatky,
jak dlouho varit kysele zeli
Suroviny:
zelí kysané,
žebra uzená,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (22)
fantastické zelíčko s uzeným masénkem, jen jsme koupili uzenou krkovičku a pokrájeli jí do toho na kostky. a zahustila jsem strouhanýma bramborama. jsem spokojená a nevařila jsem naposled-stopro
p.s. jen asi brzo zmizí
p.s.s.joo dělala jsem z našeho zelíčka
Inak údené rebierka v kyslej kapuste je veľmi dobrá vec v zime.