Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 621 kJ / 2 778 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,26 g |
| Tuky | 90,62 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 1,36 g |
| Sodík | 779 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 416,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do rendlíku dáme vodu a cukr.
Krok 2: Přivedeme k varu a necháme cukr rozpustit. Do vroucí směsi cukru a vody přidáme mandle a stále mícháme, aby se karamel zabarvil, ale nespálil.
Krok 3: Po přidání mandlí cukr zkrystalizuje, ale nebojte se, míchejte dál a on se zase rozpustí. Jakmile začne zlátnout, opatrně směs vylijeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout.
Krok 4: Mandle můžete použít posekané, nebo celé a posekat je až zkaramelizované. Nicméně já jsem použila celé a poté je rozmixovala.
Krok 5: Bílky se špetkou soli dáme do velké mísy a začneme šlehat (určitě doporučuji šlehač/mixér). Jakmile máme sníh hotový, prosejeme postupně cukr. Zvýšíme rychlost a šleháme, dokud nemáme opravdu pevný sníh, který se ani nehne.
Krok 6: V hrnci si přivedeme mléko k varu a poté snížíme oheň na minimum. Pomocí dvou lžic tvoříme noky, které opatrně vkládáme do horkého mléka a vaříme 2-3min z jedné strany. Otočíme a vaříme další 2-3min.
Krok 7: Sněhové noky se během vaření nafouknou. Vzhledem k množství mléka je proto lepší mít menší hrnec a vařit po 3 kusech.
Krok 8: Hotové noky pomocí děrované lžíce přendáme na talíř. Zbylé mléko si necháme stranou vychladnout na další krok.
Krok 9: V rendlíku na mírném plameni smícháme žloutky, cukr, sůl a vanilku. Opatrně přidáme vlažné mléko a stále mícháme, aby se žloutky nezačaly srážet. Mícháme a mícháme, dokud omáčka nezhoustne, ale pozor, nesmí se vařit.
Krok 10: Hotovou omáčku můžeme pro jistotu scedit, aby byla opravdu hladká. Necháme přikryté vychladnout, ale lepší je přeci jen během chladnutí míchat. Jakmile je omáčka studená, můžeme servírovat.
Krok 11: Tento dezert není dobré dlouho uskladňovat. Určitě je lepší ho sníst ještě tentýž den.
Zveřejněno 27. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněžná vejce (Snow eggs, Oeufs à la Neige)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ynq2
Moje poznámka
Sněžná vejce (Snow eggs, Oeufs à la Neige)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ynq2
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 2 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 15 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční panettone
Myska311 před 2 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
martina.mickova88 před 3 hodinami
Jehněčí guláš
stanavokr před 4 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 6 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 12 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 13 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 13 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 13 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 14 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 15 hodinami
Tématické fráze:
bílkové noky ve vanilkové omáčce,
řezy ptačí mléko,
jak dlouho uskladnovat varene vejce,
sněhové ve vanilkové omáčce
Suroviny:
cukr krystal,
voda,
mandle,
bílek,
cukr moučkový,
mléko plnotučné,
sůl,
žloutek,
cukr krystal,
extrakt vanilkový,
mléko,
sůl
Komentáře (10)