Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 621 kJ / 2 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,26 g |
Tuky | 90,62 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 779 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 416,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do rendlíku dáme vodu a cukr.
Krok 2: Přivedeme k varu a necháme cukr rozpustit. Do vroucí směsi cukru a vody přidáme mandle a stále mícháme, aby se karamel zabarvil, ale nespálil.
Krok 3: Po přidání mandlí cukr zkrystalizuje, ale nebojte se, míchejte dál a on se zase rozpustí. Jakmile začne zlátnout, opatrně směs vylijeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout.
Krok 4: Mandle můžete použít posekané, nebo celé a posekat je až zkaramelizované. Nicméně já jsem použila celé a poté je rozmixovala.
Krok 5: Bílky se špetkou soli dáme do velké mísy a začneme šlehat (určitě doporučuji šlehač/mixér). Jakmile máme sníh hotový, prosejeme postupně cukr. Zvýšíme rychlost a šleháme, dokud nemáme opravdu pevný sníh, který se ani nehne.
Krok 6: V hrnci si přivedeme mléko k varu a poté snížíme oheň na minimum. Pomocí dvou lžic tvoříme noky, které opatrně vkládáme do horkého mléka a vaříme 2-3min z jedné strany. Otočíme a vaříme další 2-3min.
Krok 7: Sněhové noky se během vaření nafouknou. Vzhledem k množství mléka je proto lepší mít menší hrnec a vařit po 3 kusech.
Krok 8: Hotové noky pomocí děrované lžíce přendáme na talíř. Zbylé mléko si necháme stranou vychladnout na další krok.
Krok 9: V rendlíku na mírném plameni smícháme žloutky, cukr, sůl a vanilku. Opatrně přidáme vlažné mléko a stále mícháme, aby se žloutky nezačaly srážet. Mícháme a mícháme, dokud omáčka nezhoustne, ale pozor, nesmí se vařit.
Krok 10: Hotovou omáčku můžeme pro jistotu scedit, aby byla opravdu hladká. Necháme přikryté vychladnout, ale lepší je přeci jen během chladnutí míchat. Jakmile je omáčka studená, můžeme servírovat.
Krok 11: Tento dezert není dobré dlouho uskladňovat. Určitě je lepší ho sníst ještě tentýž den.
Zveřejněno 27. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněžná vejce (Snow eggs, Oeufs à la Neige)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ynq2
Moje poznámka
Sněžná vejce (Snow eggs, Oeufs à la Neige)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ynq2
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 11 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 11 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 11 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 15 minutami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 11 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 11 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 13 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 13 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 13 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 13 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 14 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 14 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 15 hodinami
Tématické fráze:
bílkové noky ve vanilkové omáčce,
řezy ptačí mléko,
jak dlouho uskladnovat varene vejce,
sněhové ve vanilkové omáčce
Suroviny:
cukr krystal,
voda,
mandle,
bílek,
cukr moučkový,
mléko plnotučné,
sůl,
žloutek,
cukr krystal,
extrakt vanilkový,
mléko,
sůl
Komentáře (10)