Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota731 kJ / 175 kcal
Bílkoviny13,96 g
Tuky12,72 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol426 mg
Sodík157 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy1,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept z novin Křesťanská žena 1920-50 Rodina a domácnost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

maris

23. 11. 2011 17:18

K večeři bych to asi dětem nedala, ale jako dezert je to výborné:yes::-p+

Pajaja

23. 10. 2011 10:48

Já vím, co znamená výraz "Retro", o to ne, jen mi v souvislosti s Vaším pokrmem nebyl jasný. Bez fotky si tohle opravdu neumím představit. ;-)

fb.lib

22. 10. 2011 22:32

Pajaja:Retro je: ve zpětném čase,používá se to většinou na věci 50 a 60 let 20 století a že jste ten recept nepochopila tak to Vám nepomůžu,ten recept si musíte přečíst.:-(A nočky:Ze dvou bílků uděláme tuhý sníh, lžící vykrajujeme nočky a házíme do vařicího mléka. :-)):yes:

Pajaja

22. 10. 2011 12:48

Tak tento recept jsem absolutně nepochopila. :-O Z čeho ty nočky jsou? Hrozně napsaný, nezlobte se. A taky nechápu co je na tom "RETRO"? :-//:no:

tejaja

22. 10. 2011 07:42

magdalenka: to áno, ale to mlieko je prevarené a to ja nerada :-D:-D:-D

magdalenka

21. 10. 2011 18:40

tejaja: Býva zvykom ho konzumovať studené...niekedy ako nedočkavé decko som ochutnávala, ale studené vtáčie mlieko a horúce leto je tá správna kombinácia.

tejaja

21. 10. 2011 17:00

Vtáčie mlieko...babička nám vravela, že nám urobí kohútie mliečko :-D:-D:-D Brat vždy zjedol aj moju porciu, mne to veľmi nechutilo, ale tým nechcem povedať, že je to zlé, práve naopak. Nechutilo mi to len z toho dôvodu, že to mlieko bolo teplé, prevarené...ja odmala sa nalievam mliečkom studeným a neprevareným :-D Ale to už je moja vec, nie vec receptu ;-)

Simona Skolakova

21. 10. 2011 12:28

Pája:tak jsem to myslela i já!!!Díky moc;-):yes:

Pája

21. 10. 2011 12:28

Vyštrachejte tam ještě nějakou zajímavost :-K:-* Pěkně prosím:-8

Pája

21. 10. 2011 12:27

fb.lib: Já myslím každý si ty deka převede.. v tom bych problém neviděla. :-))Je pravda, že když jsou suroviny vypsány..předem..je to přehlednější, člověk hned vidí, co si má všechno připravit.. a pak už jen "jede". :-* Ovšem u tohoto receptu, to zas až tolik nevadí...surovin není mnoho... U většího už chápu, že to může být horší... Musela bych si postup asi číst několikrát celý, abych na nic nezapomněla a v půlce vaření pak něco honem honem nesháněla..:-D Já bych suroviny vypsala a potom normálně napsala postup v originálním "retro" znění :-*:-K Ještě jednou říkám, že jsou to povedené recepty.. pro mě jo:-p

magdalenka

21. 10. 2011 11:11

bublinkaUK: v podobných receptoch je rec. od HankyPu, aj s fotkou, pozri si to, aby si mala lepšiu predstavu.http://www.toprecepty.cz/recept/7181-bilkove-noky/
Mlieko vrie - slabo, v hrnci na mlieko - dvojité dno - nekypí, neprihorí, polievkovou lyžicou sa vykrajujú čím väčšie, tým lepšie, také veľké halušky. Nepoužila by som výraz hádžu do mlieka, ako hore autor, ale necháš ich opatrne skĺznuť z lyžice, aby sa nerozpadli. Obvárajú sa najprv z jednej strany, potom z druhej strany.
Nechávame dobre vychladiť v chladničke, v lete úžasne osviežujúce. Na vrch bielkových halušiek pri servírovaní kvapneš napr. aj zriedený džem, čokoládový likér, príp. posypeš nastrúhanou čokoládou. U nás toto bývalo často vlete v nedeľu, keď sa mamke nechcelo piecť a všetci sme to milovali. Klasické VTÁČIE MLIEKO.
Snáď sa autor receptu na mňa nenahnevá, že som si dovolila tu rozpísať.

fb.lib

21. 10. 2011 11:11

Mě to nebude dělat problém vypsat suroviny ale jak to bude vypadat když napíši 500g tvarohu v receptu a v popisu budu psát 1/2kg protože lépe je takto staré recepty neupravovat ,psát je tak jak jsou.Vemte si v tomto receptu děláme sníh normálně se šlehá.
Je toto nepodstatný ale můžou přijít věci na kterých bude záležet a mohou recept ovlivnit.Jaký na to máte názor.

bublinkaUK

21. 10. 2011 10:57

no neviem si to dobre predstavit...ako mam varit nocky v mlieku, ved ked sa mlieko zacne varit ihned to zacina kypiet a priharat.alebo sa to tym vyslahanym bielkom nejako upokoji?:-8

Pája

21. 10. 2011 10:17

Tak mě tyhle recepty rozhodně dělají stráááááááášnou radost!!:-*:-K..Jen pište dál.. A tohle mlíčko vyskouším..neznám, ale vyzkouším..:-p

spagetka

21. 10. 2011 10:12

Souhlas, ty suroviny dělají recept receptem ;-);-);-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: večeře pro děti večeře pro děti recepty co dětem k večeři recepty pro děti od dvou let recepty pro děti od 2 let co k večeři pro děti recepty pro 2leté děti recepty pro 2 leté děti co vařit pro děti vyživna jidla pro děti recepty pro děti do 12 let výživná jídla recept na večeři pro děti večeře pro 2 leté děti recepty na večeře pro děti výživné jídlo pro děti vtacie mlieko vecere pro 4 lete deti co na veceri pro děti večeře pro děti do 2 let

Suroviny: mléko, cukr vanilkový, bílek, žloutek, mouka, mléko

TopRecepty.cz

Výživná večeře pro děti - Retro

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x773