Výživná večeře pro děti - Retro

fb.lib Kuchař: fb.lib

Bezmasá jídla 22 názorů

Suroviny

1/2 l mléka
vanilkový cukr
2 bílky
2 žloutky
lžíce mouky
trochu mléka na rozředění
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit půl litru mléka s vanilkovým cukrem. Ze dvou bílků uděláme tuhý sníh, lžící vykrajujeme nočky a házíme do vařicího mléka. Necháme přejít var a hned vyndáme na mísu.

  2. Žloutky se rozkvedlají se lžící mouky v troše studeného mléka a vlijí se do vařícího mléka za stálého míchání. Krém se nechá vystydnout a studený se vlije na nočky v míse.

Poznámka

Recept z novin Křesťanská žena 1920-50 Rodina a domácnost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Výživná večeře pro děti - Retro

  • maris maris

    K večeři bych to asi dětem nedala, ale jako dezert je to výborné:yes::-p+

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Já vím, co znamená výraz "Retro", o to ne, jen mi v souvislosti s Vaším pokrmem nebyl jasný. Bez fotky si tohle opravdu neumím představit. ;-)

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    Pajaja:Retro je: ve zpětném čase,používá se to většinou na věci 50 a 60 let 20 století a že jste ten recept nepochopila tak to Vám nepomůžu,ten recept si musíte přečíst.:-(A nočky:Ze dvou bílků uděláme tuhý sníh, lžící vykrajujeme nočky a házíme do vařicího mléka. :-)):yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(neregistrovaná)

    Tak tento recept jsem absolutně nepochopila. :-O Z čeho ty nočky jsou? Hrozně napsaný, nezlobte se. A taky nechápu co je na tom "RETRO"? :-//:no:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenka: to áno, ale to mlieko je prevarené a to ja nerada :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    tejaja: Býva zvykom ho konzumovať studené...niekedy ako nedočkavé decko som ochutnávala, ale studené vtáčie mlieko a horúce leto je tá správna kombinácia.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vtáčie mlieko...babička nám vravela, že nám urobí kohútie mliečko :-D:-D:-D Brat vždy zjedol aj moju porciu, mne to veľmi nechutilo, ale tým nechcem povedať, že je to zlé, práve naopak. Nechutilo mi to len z toho dôvodu, že to mlieko bolo teplé, prevarené...ja odmala sa nalievam mliečkom studeným a neprevareným :-D Ale to už je moja vec, nie vec receptu ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pája:tak jsem to myslela i já!!!Díky moc;-):yes:

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    Vyštrachejte tam ještě nějakou zajímavost :-K:-* Pěkně prosím:-8

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    fb.lib: Já myslím každý si ty deka převede.. v tom bych problém neviděla. :-))Je pravda, že když jsou suroviny vypsány..předem..je to přehlednější, člověk hned vidí, co si má všechno připravit.. a pak už jen "jede". :-* Ovšem u tohoto receptu, to zas až tolik nevadí...surovin není mnoho... U většího už chápu, že to může být horší... Musela bych si postup asi číst několikrát celý, abych na nic nezapomněla a v půlce vaření pak něco honem honem nesháněla..:-D Já bych suroviny vypsala a potom normálně napsala postup v originálním "retro" znění :-*:-K Ještě jednou říkám, že jsou to povedené recepty.. pro mě jo:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    bublinkaUK: v podobných receptoch je rec. od HankyPu, aj s fotkou, pozri si to, aby si mala lepšiu predstavu.http://www.toprecepty.cz/recept/7181-bilkove-noky/
    Mlieko vrie - slabo, v hrnci na mlieko - dvojité dno - nekypí, neprihorí, polievkovou lyžicou sa vykrajujú čím väčšie, tým lepšie, také veľké halušky. Nepoužila by som výraz hádžu do mlieka, ako hore autor, ale necháš ich opatrne skĺznuť z lyžice, aby sa nerozpadli. Obvárajú sa najprv z jednej strany, potom z druhej strany.
    Nechávame dobre vychladiť v chladničke, v lete úžasne osviežujúce. Na vrch bielkových halušiek pri servírovaní kvapneš napr. aj zriedený džem, čokoládový likér, príp. posypeš nastrúhanou čokoládou. U nás toto bývalo často vlete v nedeľu, keď sa mamke nechcelo piecť a všetci sme to milovali. Klasické VTÁČIE MLIEKO.
    Snáď sa autor receptu na mňa nenahnevá, že som si dovolila tu rozpísať.

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    Mě to nebude dělat problém vypsat suroviny ale jak to bude vypadat když napíši 500g tvarohu v receptu a v popisu budu psát 1/2kg protože lépe je takto staré recepty neupravovat ,psát je tak jak jsou.Vemte si v tomto receptu děláme sníh normálně se šlehá.
    Je toto nepodstatný ale můžou přijít věci na kterých bude záležet a mohou recept ovlivnit.Jaký na to máte názor.

    Odpovědět

  • bublinkaUK bublinkaUK

    no neviem si to dobre predstavit...ako mam varit nocky v mlieku, ved ked sa mlieko zacne varit ihned to zacina kypiet a priharat.alebo sa to tym vyslahanym bielkom nejako upokoji?:-8

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    Tak mě tyhle recepty rozhodně dělají stráááááááášnou radost!!:-*:-K..Jen pište dál.. A tohle mlíčko vyskouším..neznám, ale vyzkouším..:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Souhlas, ty suroviny dělají recept receptem ;-);-);-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: večeře pro děti večeře pro děti recepty recepty pro děti od dvou let recepty pro děti od 2 let co k večeři pro děti recepty pro 2leté děti recepty pro 2 leté děti co dětem k večeři co vařit pro děti recepty pro děti do 12 let vyživna jidla pro děti výživná jídla recept na večeři pro děti večeře pro 2 leté děti recepty na večeře pro děti vtacie mlieko večeře pro děti do 2 let výživné jídlo pro děti jídlo pro děti recepty recepty pro deti do dvou let

Zapomněl/a jsem heslo