Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 975 kJ / 1 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,50 g |
| Tuky | 175,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šlehačku nalejte do hrnce a přiveďte k varu. Za občasného míchání nechte vyvařit všechnu vodu.
Krok 2: Jakmile je vyvařena všechna voda, kravská bílkovina se začne pomalu smažit a ghee je hotovo jakmile je po stranách hrnce jasně vidět oddělený žlutavoučký tuk.
Krok 3: Sceďte přes sítko a nechte ghee vychladnout v otevřené nádobě.
Krok 4: Ghee se nemusí skladovat v lednici.
Zveřejněno 5. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
Moje poznámka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 5 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 8 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 17 minutami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 55 minutami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 1 hodinou
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 3 hodinami
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 4 hodinami
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 5 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 5 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 5 hodinami
Tématické fráze:
sbírání smetany,
co udelat ze šlehacky,
domácí máslo z kravského mléka,
jak udělat šlehačku,
sbírání smetany z mléka,
dvojitá smetana,
jak sebrat smetanu z mléka,
jak sebrat smetanu,
šlehačka z mléka a s másla,
výroba másla z kravského mléka,
recepty ze šlehačky,
sbírání smetany z kravského mléka,
jak se sbírá smetana,
šlehačka z mléka a másla,
kotlety na šlehačce videorecept,
jak se dělá ghee,
co je ghee,
slehacka z obycejneho mleka,
šlehačka z kravského mléka,
jak se udělá šlehačka
Komentáře (18)
Vyšleháním získáte podmáslí a ghee se vaří kratší dobu. Ale pokud podmáslí nepotřebujete, tenhl ekrok se vynechává. Ghee se dá dělat i z mléka, ze kterého se udělá jogurt a z něj se pak vyšlehá máslo a poté se udělá ghee. To jsem ještě nezkoušela.
Každopádně pokud potřebujete akutně ghee a nemáte doma máslo anebo pokud máte zbytek smetany a nevíte co s ní, můžete z ní před zkažením udělat trošičku ghee a o tom byl tento recept.
...se omlouvám, že jsem se do toho "namontoval"
Počkáme tedy na vyjádření autorky...
prečo 3 dni?
Patrně proto, až se pro další zpracování nashromáždí (nasbírá) dostatečné množství smetany
casino : cat asi myslí, prečo 3 dni, u nás sa proste smotana pozberala po usadení naraz.
No, "sbírání smetany" je terminus technicus"
Nadojené mléko se nechá v klidu a chladu stát, pak se z hladiny sebere smetana...